Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Skivbromsar


Skivbromsar blev ett alternativ 1965 och blev standard 1970. De främre bromsarna slits ut snabbare än de tillbaka dem. Byt ut elektroderna om bromsarna gnissla, byt bromsok om bilen drar åt höger och har rotorerna vände om bilen skakar. Så här byter de främre bromsarna. Instruktioner
1

Dra bilen till en väl upplyst plats och placera block bakom bakhjulen. Detta kommer att hålla bilen från att röra sig när du palla upp fronten. För ökad säkerhet, dra i nödbromsen. Innan du jack upp bilen, ta fram navkapslar bort och bryta muttrarna löst. Det är lättare att lossa muttrarna medan bilen fortfarande är på marken. Jack framsidan av bilen upp och sätta pallbockar under bilen om du vill.
2

Ta däcken off. Om du sätter pallbockar under bilen, kan du placera däcken bakom pallbockar att fånga bilen om den faller. Använd en skiftnyckel för att ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till dynan konsolen och de två skruvarna som håller dynan fästet till styrspindeln. Med vissa bilar kommer dynorna komma ut med bromsok, men på andra bilar du behöver ta ut elektroderna ur dynan fästet. Placera bromsok ovanpå styrspindeln eller binda upp det med tråd för att hålla den från att hänga från broms slang. Addera 3

Inspektera dynorna. En skruvmejsel kan användas för att få dynorna ut. Byt rotorerna om dynorna är ner till metallen. Kontrollera slitaget på båda sidor om bilen och om det finns en stor skillnad, måste du byta bromsok. Inte installerar nya kuddar ännu, lägg anti-skrika på baksidan av dem och ställ dem åt sidan. Kontrollera rotorerna för inglasning och spår för att se om de behöver bytas ut eller vänt.
4

Använd en skiftnyckel för att ta broms rotorer off. Också använda en skiftnyckel för att ta av plattan parentes från styrspindeln. Du kan ta rotorerna till en body shop eller verkstad att ha dem påslagna. Sätt vände broms rotorer igen och använd en skiftnyckel för att sätta pad fästena igen.
5

Stäng bromsvätskebehållaren innan bromsoket igen. Det finns en höger sida tjocklek och en vänster sida tjocklek. Det är lätt att blanda upp dem, så när sätta bromsok på, vara säker bleeder kopplingen är i det övre läget. Om bleeder är nere, har du dem på fel sida. Använd de nya mässing brickor för att byta broms slang. Placera brickorna på rätt plats eller bromsarna kommer att läcka. Om bromsok kolv måste komprimeras, använd de gamla bromsbelägg och en C-klämma.
6

Använd en platt skruvmejsel för att sätta de nya bromsbeläggen i bromsoket. Se till att inte skada pad klipp. Använd en skiftnyckel för att skruva bromsok tillbaka till pad fästet. Med hjälp av en vän, lufta bromsarna. Byt hjulen. Använda en motsatt mode, dra åt muttrarna. Kontrollera bromsvätskenivån, lägga vätska vid behov. Kontrollera bromsledningen för läckor.
7

bort domkraften. Sänk bilen, med hjulen fortfarande blockerade, gör ett kort test för att se till att bromsarna fungerar. Dra åt muttrarna och sätta navkapslar igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56835.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.