Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man Släpp en V-8 till en V-6

Konvertering en V-åtta motorn till en V-sex är en svår process. Vissa tillverkare, såsom Chevrolet, erbjuder en omvandling kit som gör processen enklare. Men andra tillverkare har inte sådana kit tillgängliga, vilket gör den konverteringen extremt svårt eller inte möjligt alls. Kontrollera med tillverkaren för att bestämma huruvida det har en kompatibel V-6 som kommer att passa i fordonet. Du måste ha omfattande fordonsindustrin mekanisk erfarenhet för en korrekt utföra denna uppgift. Saker Du ska behov
Jack står
Floor jack
Ratchet-och socket set
Wrench set
Skruvmejsel Set
Tänger inställd
Hacksaw
frånkopplare
Hoisting anordning
Slings
Conversion kit
Electric bränsle pump
V-6 radiator
Transmission dip stick
V-6 växelströmsgenerator
Engine och accessoarer
Drain pan

Visa Fler Instruktioner

1

Jack upp den fordonets front, och plats jack står under båda sidorna av ramen. Tappa ur transmissionsolja-och motorolja. Ta bort de bell-inhysa bultar med en harskramla och socket. Unbolt momentomvandlaren med en skiftnyckel.

2

Ta bort alla kabelstammarna och elektriska anslutningar. Koppla loss de batterikablarna från motorn. Avlägsna växelströmsgeneratorns kabeldragning och lokalisera dem i ett plats som inte kommer att störa motorns avlägsnandet.


3

Tappa ur radiatorn kylvätska. Koppla bort alla slangar med en skruvmejsel och dra bort av motorn. Unbolt radiatorn från dess monteringsfästen och skjut radiatorn ut från motorrummet.

4

Koppla ifrån och ta bort de linjerna servostyrning med en skiftnyckel. Ta den frånkopplaren och ta bort bränslefil linjerna vid de bränsle-skenorna. Avlägsna de slangarna vacuum booster för bromsarna från den intaget grenröret.

5

demontera avgasröret bultarna, belägen vid sidan av förgreningsröret med en harskramla och socket. Håll de monteringsbultarna på motorn med en skiftnyckel, medan du vända det nötter med en harskramla och socket. Koppla loss de AC--och värmare slangarna vid motorns med hjälp en skruvmejsel för att lossa de klämmorna. Demontera den air-conditioning kompressor genom att först urladdning det med en socket och unbolting den med en skiftnyckel. Unbolt kondensorn och ta bort den från motorn.

6

Anslut motorn till de lyftstroppar och hissanordning. Sakta höja den hissa-enheten tills motorn har rensat motorrummet. Flytta motorn till en säker plats och ställa in den på trä block. Nivå motorn innan du kopplar de lyftselar.

7

Montera de monteringsadaptrar som följde med den konverteringssats och dra åt med en skiftnyckel. Lyft den nya motorn med lyftdonet och lyftselen. Skjut in den nya motorn genererat under hela motorrummet och sänk blocket. Anslut motorn till de monteringsadaptrar med de bultarna och en skiftnyckel. Dra åt nedåt tills motorn är säkrad.

8

Sätt i de bell-inhysa bultar och dra åt. Återanslut momentomvandlaren. Sätt i transmissionstuben dopp pinne i transmissionen. Kläm fast röret dip stick till motorn med en skruvmejsel.

9

unbolt styraxeln och skjut den övre delen av schaktet tillbaka mot motorn. Se till axeln glider genom samlingsröret på förarens sida av fordonet. Återanslut styraxeln och skruva ned med en skiftnyckel.

10

Installera de headers och dra åt med en harskramla och socket. Återanslut servostyrning och göra alla nödvändiga anslutningar. Sätt in den nya generatorn och bult ned, åtdragning det med en skiftnyckel. Anslut den positiva batteriets-kabeln till generatorn och dra åt ned med en skiftnyckel. Återanslut distributören wire.

11

Fäst AC-och värmaren slang tillbaka på motorn och dra åt med en skruvmejsel. Drag på den slangen för att säkerställa de är täta. Sätt in den nya kylaren och skruva ner till de monteringskonsolerna. Anslut de kylarslangar till motorn och den kylare genom att dra åt klämmorna med en skruvmejsel. Återanslut linjen makten bromsen till grenröret och dra åt klämman.

12

Fäst bränsle-linjen och skarva den elektriska bränslepumpen in i linjen. Montera pumpen för bränsleproducenter rälsen. Dra åt alla bultar och klämmor, säkerställer pumpen är säkrad och den linjen inte läcker.

13

Refill den radiator med anti-freeze eller kylvätska. Refill motorn med motorolja och den transmissionen med transmissionsolja. Bifoga någon annan ledningsdragning eller selar som har tagits missat. Sänk fordonet.

14

Säkra de avgasrören så de inte gnuggar det marken när du flytta fordonet. Dra i fordonet till en ljuddämparen shoppar, så de kan reshape, beträffande-storlek och återansluta det avgassystemet till de headers och vehikel.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62266.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.