Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de bakre trumbromsar på en Chrysler PT Cruiser

Oavsett om du byter de bakre bromsbackarna på din PT Cruiser eller om du bara vill rengöra och justera de bakre trumbromsar, måste du ta bort dem. PT Cruiser använder en sluten trumma som täcker fästplattan fånga bromsdamm inuti. Bromsen damm kan ofta fastna mellan kontaktytan på skorna och trumma och producera en uttalad squeal vid tillämpningen av bromspedalen. Ta bort trumman och skor kommer tillfälligt lindra problemet tills mer damm byggs upp. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppkloss
rörtång
Drum bromsjusteringsanordning sked
TRUMBROMS tång
Needle nosed tång
Flathead skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

ta bort den bakre navkapslar och lossa muttrarna på båda bakdäcken med rörtång.
2

Placera ett hjul chock framför ett av framdäcken och höja den bakre delen av PT Cruiser på ett säkert och tryggt sätt. Stöd PT Cruiser på pallbockar.
3

lokalisera och ta bort gummiproppen som täcker justering porthole på baksidan av fästplattan. Använda sked bromsjusteringen, ingriper tänderna på inställningsratten och vrid den i en rörelse framåt att backa skon justering och att trumman kan lätt avlägsnas. Avlägsna trumman och kassera bromsdamm lämpligt.
4

Ta bort automatisk justering våren med trumbromsen tång. Lossa fjädern från hävarmen.
5

Applicera tryck stift hold-down clips använder nålen plattång med ett finger på baksidan av fästplattan. Vrid clipset tills hålet i klämman matchar den platta änden av stiftet för att lossa klämman.
6

Använd nåltång att avlägsna kabeln parkeringsbromsen från manöverspaken.

7

Använd trumbroms tång eller nål tång näsa för att ta bort den övre skon våren.
8

Tip en av skorna nedåt för att lindra spänningar på den nedre visar våren och ta bort fjäder för hand. Rengör de bakre bromsarna som önskat och att ersätta, i omvänd ordning och justera skorna till trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57168.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.