Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en Miata

De bakre bromsbelägg som är utrustade på vissa Mazda Miata modeller (även känd som MX-5 Miata) endast står för cirka 30 procent av bromskraften för kompakta import. Därför, de främre bromsbelägg göra mer av arbetet och kommer att kräva mer frekvent service. Dock kommer de bakre dynorna så småningom bytas ut eftersom de är mindre och inte lika tjock som de främre bromsbelägg. Saker du behöver
Bromsvätska hävert
Däck blocket
Jack skiftnyckel
Bil jack
stödbenet (er) från Metric handen skiftnyckel uppsättning
Metric insexnyckel set
Replacement pad set med hårdvara clips
silikon bromsen smörjmedel
Momentnyckel och metriska socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort en tredjedel i bromsvätskan från huvudcylindern i motorrummet efter parkera miata på en hård plan yta lämplig för att lyfta och stödja fordonet. Släng vätskan.
2

Kontrollera parkeringsbromsen inte är aktiverad och placera ett däck blocket framför ett av framdäcken.
3

Lossa bakre hjulmuttrarna med jack skiftnyckel genom att vrida dem ett kvarts varv moturs.
4

Lyft den bakre delen av Miata med domkraften, en sida i taget, och sedan stödja bilen på domkraft står i en trygg och säker plats. Slutför bort hjulmuttrarna och hjul.
5

Lokalisera den manuella bromsok kolvtappens justering växel på baksidan av bromsok bostäder och dra ut den ur huset för hand.
6

Infoga en metrisk insexnyckel nyckel och vrider om nyckeln kolven justering moturs tills bromsok kolven är helt indragen i hålet. Byt tändstift efter att kolven har dragits tillbaka.
7

Ta bort den nedre bromsok bolt med en metrisk handen skiftnyckel och lyft bromsok uppåt bort av bromsklossarna.
8

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket fäste och sedan ta bort bromsbeläggen "övre och undre klipp hårdvara från fästet.
9

Installera ny hårdvara klipp på fästet och sedan använda ett ljus skikt av silikon bromsen smörjmedel till bromsbeläggens kontaktpunkter på klippen.
10

in de nya dynorna på hårdvaran klipp i fästena.
11

Sväng bromsok ner över dynorna och rotor, rikta den nedre bromsok montering bolt och dra sedan åt bulten till 30 fot pounds med en momentnyckel och metriska socket. Byt ut elektroderna på motsatta sidan.
12

Byt hjul och hjulmuttrar och dra sedan åt dem spola på hjul och nav. Lyft Miata upp precis tillräckligt för att ta bort varje pallbock och sedan sänka Miata sakta till marken. Dra åt hjulmuttrarna med 80-fot pounds med en momentnyckel och uttag i en korsvis.
13

Kontrollera huvudcylindern locket är säker och sedan pumpa bromspedalen flera gånger tills det känns normalt. Detta kommer sits de nya rondellerna på rotorerna och utvidga bromsok kolvarna utåt.
14

Kontrollera igen bromsvätskan i huvudcylindern och fyll på vid behov med ny bromsvätska bara.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57719.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.