Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak på en Nissan Sentra

Nissan Sentra kan ha antingen skiva eller trumbromsar bak i bilen. Skivbromsar är populära på grund av deras effektiva bromskraft och lätthet med vilken du kan byta ut dem. Läs vidare för att lära sig hur man byter de bakre skivbromsar i din Sentra eftersom du kan bli förvånad över att det inte är så svårt som du kanske tror. Saker du behöver
Bil jack
Momentnyckel Sida 2 bak skivbromsklossar Sida 2 Shims Sida 2 Hållare Springs | bromsvätska
silikon baserat fett

Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet från marken med hjälp av en domkraft. Balansera fordonet på alla sidor för att förhindra den från att tippa. Håll barn och djur ut ur området medan ersätter de bakre skivbromsar på din Sentra.
2

Lossa parkeringsbromsen vajerns fäste. Ta bort sprinten skruvarna och ta bort kroppen av bromsok. Skjut ut dynan fjädrar, bromsbelägg och shims.
3

Rotera kolven medurs med spetstång tills den retirerar tillbaka i bromsoket kroppen. Smörj området montering stöd som berör bromsbelägg med silikonbaserat fett.
4

Byt ut elektroderna, shims och fjädrar hållare med de nya. Lay caliperhuset på montering stöd. Fäst den genom att dra åt pinnbultar mellan 28-38 ft lb
5

Sätt tillbaka hjulen och lägre fordonet till marken, och sedan lufta bromssystemet om det behövs. Byt bromsvätska om det faller under den rekommenderade nivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56958.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.