Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsar fram på en Hyundai Accent

De främre skivbromsar på en Hyundai Accent ger majoriteten av bilens bromskraft. Bromsar behöver bytas regelbundet, och mest moderna bromssystem kommer med en inbyggd varning för att varna föraren att bromsarna slits ut. När bromsarna släppa ut en högfrekvent skrika, är bromsbeläggen slitna nog att de bör bytas ut snart. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Skruvmejsel (tillval) katalog Hylsnyckel
Silikonfett
Visa fler instruktioner

1

Park Hyundai Accent på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på framhjulen med en rörtång. Placera en domkraft under ramen för Accent och lyft den främre änden. Sätt pallbockar under framaxlar och sänk Hyundai tills dess vikt stöds fullt ut av de pallbockar. Slutför bort muttrarna på hjulet som ska arbetat på första. Avlägsna hjulet.
2

Ta bort bromsok från dynan parentes genom att klämma fjäderklämmor och dra bromsok bort. Placera bromsoket på styrspindeln försiktigt och placera den så att den inte kommer att falla.
3

Tryck in mitten av bromsbeläggen att återföra kolven till sitt ursprungliga läge. Dra tillbaka klämmorna som håller bromsklossarna. Ta bort bromsbeläggen. Om bromsbeläggen sitter fast, bända på dem försiktigt med en skruvmejsel.
4

Applicera silikonfett på baksidan av den nya bromsbelägg. Placera dem på plats. Kontrollera att klämmorna är säkra.
5

Byt bromsok i sitt ursprungliga läge. Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna för hand.
6

Upprepa stegen med den andra sidan av fordonet. När båda sidorna är klara, sänker bilen med domkraften och dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58207.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.