Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Bromsok Från en 2003 Mazda 6

bromsoket på en 2006 Mazda 6 applicerar tryck på bromsbeläggen, trycka dem mot rotorn att stanna fordonet. Precis som någon annan komponent i ett fordon, kan bromsok slits ut med tiden. När en tjocklek inte slits ut, kan det antingen byggas om eller bytas ut. Oavsett den process där ni kommer att rätta till bromsok misslyckande, är borttagande av bromsok krävs innan arbetet kan utföras. Denna process kräver bara några verktyg och är relativt lätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hex-bitars hylssats
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
låstängerna
Clean butik trasa

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet som du tänker ta bort bromsoket.
2

Höj framsidan av Mazda 6 av marken med domkraft och stöd bilen genom att placera pallbockar under den.
3

bort de tidigare lossade muttrarna och dra hjulen från fordonet.

4

Placera drain pan direkt nedanför bromsok.
5

Titta på bromsok bakre sida, och leta reda på banjo bult. Detta är bulten ansluter slangen gummi bromsen till bromsoket.
6

Spåra bromsledningen från bulten till ungefär halvvägs upp på broms slang. Wrap den delen av slangen med butik trasa, för att förhindra skador och klämma låstången över butiken rag. Detta tätar broms slang, förhindrar någon bromsvätska från att fly.
7

Lossa banjo bult, med ett Ratchet och uttag, och ta bort den från baksidan av bromsok. Dra broms slangen från oket. Släng den gamla mässingsbrickan under banjobult, den måste bytas
8

Undersök den bakre delen av bromsoket, och lokalisera bromsok bolt lock - två svart, gummi lock som täcker. övre och nedre bromsok bultar. Dra dessa tak från bultarna.
9

Lossa och ta bort de två bromsok bultar med en spärr och en hex-bitars socket. Dra bromsok uppåt och bort bilens bromsaggregatet.
10

Upprepa steg 4 till 9 för bromsoket på motsatt sida av Mazda 6, om det behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58939.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.