Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur komprimera kolven i skivbromsar bak

skivbromsar bak har bromsok som hydrauliska komponenter för att expandera och pressa bromsbeläggen mot ytan av rotorerna. De är mindre än de främre motsvarigheter skivbroms. Vid byte av dynor, rotorer eller båda, måste du komprimera bromsok kolvarna att göra plats för de nya, tjockare bromsdelar. Medan vissa fordon har bromsok som kan komprimeras med enkla verktyg, andra är inte så lätt. Alltid hänvisa till en reparationshandbok för din bil för att avgöra vilken typ du har eller du kan skada bromsok. Saker du behöver
6-tums C-clamp
Caliper reset verktygslåda med adaptrar
Extra stora kanalen låser
Caliper krok eller tråd klädhängare
Specifik reparations manual

Visa mer instruktioner
1

Häng bromsoket med en tjocklek krok eller undermåliga krok med en tråd klädhängare till bakvagnen gång bort. Låt det inte hänga från broms slang eller du kan skada slangen.
2

visuellt inspektera kolven på bromsoket. Om det är en solid kolv med spår, kan det inte komprimeras med en C-klämma eller lås kanal. Om det är en ihålig kolv, kan det vara.
3

Sätt i C-klämman på tjocklek så att överkanten av klämman är i kontakt med insidan huset och drivande borrning av klämman är inuti den ihåliga kolven. Om så önskas kan man använda stödplattan av en av dynorna att sitta på toppen av kolven. Dra åt C-clamp långsamt att komprimera kolven.
4

Använd en uppsättning av stor kanal lås för att utföra samma uppgift som i steg 3 om du inte har en 6-tums C-clamp. Bakre bromsok är mindre än ok fram och kolvarna kan oftast komprimeras mycket enklare än framsidan.
5

Använd ett bromsok återställning verktyg för att komprimera kolvarna som är fasta. (Dessa kolvar har synliga skåror på den fasta kolven placerad mittemot varandra.) För att göra detta, matcha upp en adapter från reset verktygssatsen till skårorna, sedan plats i Reset Tool.
6 < p> Placera stag fästet för återställning verktyget på insidan av den yttre okhuset med adaptern och berså fäst vid kolven.
7

Vrid spindeln medurs för att komprimera kolven tills det sitter ordentligt inuti borrningen. Var medveten om att vissa fordon kan innehålla både höger och vänster-gängade bromsok. Detta innebär en sida (vanligtvis föraren) kommer att innehålla en medsols rörelse att komprimera kolven, medan den andra sidan får beskrivas med en moturs rörelse för att komprimera kolven. Även om detta scenario är sällsynt, existerar det - att försöka komprimera kolven på fel sätt kan skada den Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57564.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.