Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bromsledningar i en 1993 Lumina

I 1993 års Chevrolet Lumina kom utrustade med konventionella (icke-låsningsfria bromsar). Trycket på bromspedalen förstärks av en makt bromsservo, som använder motorns vakuum för att öka bromstrycket vid huvudcylindern. Främre och bakre bromsarna är uppdelade i separata kretsar med huvudcylindern. Stel metall bromsledningar bär trycksatt vätska från huvudcylindern till bromsoken. De styva bromsledningar paras till korta, gummi bromsslangar nära bromsok att absorbera styrning och kör motioner. Metal bromsledningar är sårbara för att vara krokig och skadade, och gummiavsnitten kan spricka eller delaminera internt och måste bytas. Saker du behöver
Wrench in
Flare skiftnyckel som
Tänger
Byte bromsslang
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss bromsledningar från bromsslangar. Håll muttern på gummislang sidan av kontakten med en back-up nyckel. Lossa och ta bort flänsmuttern på styva linjen sidan med en flare skiftnyckel. Ta bort U-klippet från fästet med en tång. Skjut kopplingen gummislangen från dess lokalisering konsol.
2

bort gummislangen från bromsoket. Skruva den ihåliga skruven från bromsok och dra Banjokoppling från bromsoket. Kasta båda koppar krossa-brickor på banjo montering. Addera 3

Installera en ny fruktdryck-brickan på banjo bult. Sätt i bulten i kopplingen och glida den andra brickan på bulten så att Banjokoppling är inklämt mellan de krossar brickor. Thread banjo bult i bromsoket och dra åt den med en flare skiftnyckel.
4

Sätt beslaget gummislangen i fästet. Installera om U-klippet manuellt genom att trycka på klippet på kopplingen tills den snäpper på plats. Sätt den styva linan i kopplingen och dra åt flänsmuttern ordentligt med flare skiftnyckel.
5

Upprepa processen för varje broms slang bytas ut. Pumpa bromsarna tills pedalen är fast sedan kontrollera alla kopplingar för läckor innan du tar bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57716.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.