Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på en 1995 Toyota Corolla

Den 1995 Toyota Corolla presenterade skivbromsar fram och erbjöd skivbromsar bak (även bak trumbromsar var vanligare). Det fanns en skillnad i förfarande för att ersätta främre och bakre bromsbelägg på importerade kompakt bil. Eftersom de främre bromsarna stod för upp till 75 procent av bilens bromskraft, var de främre kuddar brukar bytas oftare än de bakre bromsarna. Denna handledning beskriver hur man ändrar bromsar på Corolla utrustad med skivbromsar bak. Saker du behöver
Bromsvätska hävert
Lug nut skiftnyckel
domkraft
stödbenet (er) från Metric handen skiftnyckel som
Caliper hängare eller tunn tråd Tänger

4-tums C-klämma (eller kompatibel bromsok återställning verktyg för bakre bromsbelägg) katalog ersätter Bromsbeläggssats
Momentnyckel och socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Använd hävert bromsvätska att extrahera hälften av bromsvätska från huvudcylindern placerad på förarsidan brandväggen i motorrummet. Sätt tillbaka locket efter kasta den gamla vätskan.
2

Lossa muttrarna på hjulen bakom vilken du bromsbeläggsbyte, med en klack skiftnyckel.
3

Lyft axel Corolla en sida i taget med fordonet uttaget och placera en pallbock under främre laterala ramlisten. Sänk bilen på stödbenet, sedan upprepa processen på andra sidan av bilen så den främre eller bakre änden stöds på pallbockar.
4

Finish bort muttrarna och ta bort hjulen .
5

Ta bort både den övre och undre bromsok Fästtappar med en metrisk handen skiftnyckel.
6

bort bromsok från bromsok fästet och stoppningselementet och avbryta bromsok i chassit med en galge eller tunn tråd att hålla bromsledningen från att bli skadad
7

Använd C-klämma för att komprimera den främre bromsok kolven tills den sitter ordentligt. För den bakre bromsok kolv komprimering, använd bromsok reset verktyg och vrid bromsok kolven medurs tills den sitter ordentligt.
8

Koppla klippen tråd pad med en tång (främre kuddar endast) och ta bort kuddarna från bromsok fästet.
9

Applicera dubbla shims (om tillämpligt) till fästplattorna av bromsbeläggen. Placera en liten mängd av bromsen smörjmedel levereras inuti bromsbelägg byte box till flikarna bromsbeläggen och placera dem i fästet.
10

ihop trådklämmorna till dynorna, byt tjocklek och rikta bromsok bultar. Dra åt bultarna till 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa processen på andra sidan. Sänk Corolla när bromsbelägg, däck och att hjulmuttrarna har installerats på båda sidor. Dra åt muttrarna med 80 foot-pounds i en korsvis med momentnyckel och uttag.
12

Pump foten bromspedalen (efter att se huvudcylindern locket är säker) tills bromspedalen känns fast och säten ersättande kuddar mot rotorerna.
13

Check (och justera om nödvändigt) bromsvätskenivån i huvudcylindern, lägger bara ny bromsvätska före prov-körning av Corolla.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57701.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.