Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Klassificeringar av skruvar

Skruvar används för många projekt, från montering ett barns leksak att rekonstruera ett kök. Klassificera skruvar beror till stor del på information bakom den typen av skruvhuvudet som används. Skruvskallarna varierar kraftigt, och ofta denna variation bestämmer inte bara vilken typ av skruvmejsel är kompatibel med skruven, men för vad skruven kan användas. Torx

torxskruven huvudet används ofta inom elektronik utrustning. Huvudet är utformad med en blomma eller stjärna, form, oftast med sex poäng. Den Torx Plus möjliggör snabbare borrning hastigheter och bättre kontakt mellan förare eller borra och skruva. Åverkanssäkra Torxskruv huvuden har en liten öppning i mitten av stjärnan mönster som hindrar andra från att manipulera eller hantering skruven, utan lämplig drivrutin. Addera Phillips och slitsad

Phillips skruvskallar är oerhört populära. Huvudet är utformad med en enkel kor formation, en linje direkt och vertikal och den andra linjen rak och horisontell och bildar en vinkelrät vinkel. Det finns åverkanssäkra Phillips skruvskallar, med en tapp i mitten att endast en specificerad förare kan hantera. Den slitsade skruvhuvudet är känd som den första skruvtyp. Den består av en enda rak linje eller slits. Dessa minskar i popularitet, till stor del därför att verktyg tenderar att glida ur facket och skada skruvhuvuden och andra material.
Spanner och Tri-Wing

Skiftnyckel skruvskallar har två prickar eller skåror på huvudet ytan. De används ofta för att undvika manipulation och är smeknamnet "orm ögon," på grund av placeringen av prickar på huvudet. De tri-wing skruvhuvuden är inte lika vanligt som andra typer. Dessa huvuden är utformade med tre skåror som verkar spiral runt mittpunkten, därav namnet "tri-wing."
Hex och Square Recess

Hex skruvhuvuden är mixtra ofta resistenta. Hex står för sexhörning, formen av slitsarna i skruvhuvudet. Eftersom det är sabotagesäker är det utformat så att endast tillverkarens skruven föraren kan hantera skruven. Detta hindrar andra från att manipulera med skruven. Den fyrkantiga urtaget huvudet är vanligt, eftersom utformningen av huvudet förhindrar skruvdragare från att halka och skada ytan av skruvar eller andra material.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62154.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.