Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man beräknar en Kamaxel Duration

Kamaxel löptid har en betydelsefull effekt på en motor makt-band - det varvtalsområdet där den skapar sin makt. Duration är den tid - i vevaxelgrader - att inloppet eller avgasventilen är öppen. Factory motorer har kamaxelns duration siffror som är relativt kort jämfört med prestanda applikationer. Som ett resultat uppvisar de god låg RPM kraft och pålitlighet. Höga varvtal konkurrens motorer, å andra sidan, använder längre löptider som flödar mer luft och bränsle i motorn för att generera mer makt. Medan kamaxel tillverkare publicerar dessa specifikationer för sina kammar, fysiskt mäta längd kräver att motorn kan delvis demonteras. Saker du behöver
mätare Mätur och bas att Kamaxel graders hjul och pekare
Positiv kolvstopp
Harmonic balancer demontering och montering Tool Review Vevaxel socket och hylsnyckel
Visa fler instruktioner
Hitta Top Dead Center (TDC)
1

Ta den harmoniska Balansblock från framsidan av motorn så att vevaxeln nosen är fullt tillgänglig. Detta möjliggör fastsättning av en examen hjul och användning av en vev tryne uttag för att dra runt motorn. Dessa procedurer behövs inte för en motor att bygga som ännu inte är installerad i ett fordon.
2

Fäst graden ratten på framsidan av vevaxeln med balansaxel bulten för att fästa den sitter på plats. Fäst pekaren till en bult eller mutter, såsom ett transmissionskåpan eller vattenpump bult, och placera den så att den pekar på 0 på graden hjulet. Ta bort ventilkåpan från topplocket för antalet 1 cylinderrad sedan bort nummer ett tändstift. Sätt den positiva stopp i stället för tändstiftet.
3

Vrid motorn medurs med en vevaxel (nos) socket och skiftnyckel tills det tar stopp svarvning. Justera pekaren till 0 på graden hjulet. Vrid vevaxeln i motsatt riktning tills det tar stopp och notera detta värde. Ta bort stoppet och fortsätter att rotera vevaxeln till en läsning exakt halvvägs mellan det nya värdet och 0. Omjustera pekaren till 0 igen. Detta är exakt övre dödpunkten (TDC).
Bestämma Varaktighet
4

Placera den magnetiska basen av en mätklocka gauge säkert på en plan del av cylinderhuvudet i närheten av de två framåtriktade flesta ventiler (cylinder nummer) och fäst mätaren indikatorklocka så att den sitter på vipparmen direkt ovanför tryckstången. Ställ in indikatorn på 0, göra ett helt varv av vevaxeln och sluta igen vid TDC. Återställ mätklocka 0.
5

Vrid vevaxeln tills mätklockan visar exakt .050 inch lyftare hiss (även känd som lifter stiger). Notera avläsningen på graden hjulet. Fortsätt att vrida motorn tills maximalt lyft indikeras och stoppa rotationen på exakt 0,050 inch lyftare hissen igen och notera avläsningen på graden hjulet. Fortsätt rotera till TDC sedan stanna. Subtrahera den mindre siffran från det större för att beräkna kamaxelns duration vid .050 lyft.
6

Flytta indikatorklockan till den intilliggande vipparmen för samma cylinder och följa samma förfarande som ovan. Värden kan också mätas på andra hissar, såsom .008, .020 och .200 tum hiss, för att bestämma kamaxel "intensitet" liksom, men .050 inch lift är det mest meningsfulla och gemensam mätning.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60952.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.