Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Normala Bromsar gnisslar

Bil broms reparation är en av de största delarna av auto reparation industrin. Inte varje knyst hörs är ett problem, dock. Lär dig att identifiera vad ljuden betyder och du kan spara lite pengar. Dammansamlingar

Vid normal drift, auto bromsar producerar damm från slipning och trycket i samband med bromsning. Över tid kan denna damm bygga upp och orsaka avståndet mellan bromsskivan och bromsbeläggen resulterar i ett gnisslande ljud när du bromsar. Typiskt, ackumuleras det mesta dammet på framhjulen eftersom de tenderar att ta större delen av bilens vikt när man stannar. Addera Normal Rust

Du kanske märker när din bil har suttit en stund, efter att ha tvättats eller en regndusch, bromsarna gnissla under de första ansökningarna. Detta beror på ett tunt lager av rost, som kan bilda i så lite som några få timmar på broms rotorer. Du hittar ljudet försvinner när rosten har avklingat vid normal bromsning.
Varning squeaks

Små metalliska element läggs till kanten av bromsbelägg material under tillverkningsprocessen. När de flesta av dynan har slitits bort, är dessa element exponeras och börjar gnida på rotorn, som producerar ett högt skrikande ljud som är svårt att ignorera. Dessa orsakar inga skador på bilen eller bromsar men bör beaktas som ett meddelande att byta kuddar så snart som möjligt.
Vibration

Bromsar uppleva en hel del vibrationer i att stoppa processen. När du installerar nya kuddar, är mekaniker ska tillämpa en vibrationsabsorberande lösning. Lösningen är oftast framgångsrik i att förhindra eventuella ljud vibrationer gnissla men ibland är det tillämpas felaktigt eller glömt helt och hållet, eller ens slits ut. Detta korrigeras enkelt genom att tillämpa mer lösning på baksidan av dynorna när de möter kolven och skyddsplåten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58759.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.