Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre skivbromsklossar på en 1995 Ford Taurus

Den 1995 Ford Taurus har antingen bak trumbromsar och skor broms eller bak skivbromsar och bromsbelägg. Till skillnad från de främre skivbromsar och bromsbelägg, de bakre bromsarna bara står för cirka 30 procent (eller mindre för trumbromsar) av bromskraften för familjen sedan. Detta innebär att man byter skivbromsar bak är inte lika vanligt som att behöva byta fronten. Men eftersom de är mindre och tunnare än de främre bromsbelägg, till slut måste du byta ut dem. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Däck chock
rörtång
Bil jack
Jack står
Kombination handen skiftnyckel satt
Spetstång
Standard skruvmejsel
T87P-2588-A (eller kompatibel bakre bromsok reset verktyg) katalog Brake pad ersättare som
bänkslipmaskin med en stålborste hjul
Tråd-lås förening
Momentnyckel och socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Taurus på en plan yta som är lämplig för att lyfta och stödja bilen, men inte handbromsen.

2

Släpp huvfäste, öppna huven och ta bort locket från huvudcylindern. Använd en broms baster vätska sug för att suga ut 1/2 av bromsvätska från huvudcylindern, och sedan kasta denna vätska. Addera 3

Placera ett däck chock framför en av de framdäcken, sedan lossa hjulmuttrarna till de bakre däcken med en rörtång 1/4-turn moturs.
4

Lyft den bakre delen av Taurus med en domkraft (en sida i taget) , då stödja den på pallbockar ställas under den bakre laterala rambalkar. Slutför bort hjulmuttrarna och ta bort däcken.
5

Ta bromsslangen fästskruven som håller slangen fästet till den bakre stötdämparen, med hjälp av en liten hand skiftnyckel.
6 < p> Lossa klämman på parkeringsbromsen kabeln från okhuset, och sedan använda ett par nål-tång för att lossa änden av kabeln från okhuset.
7

Lägg ut en öppna änden sidan av en kombination handen skiftnyckel på den övre reglaget stiftet av bromsok och använder en sluten sida av en annan kombination skiftnyckel för att lossa nypa bulten i en moturs rörelse.
8

Bänd bromsok nedåt från rotorn och kuddar montering, med hjälp av en vanlig skruvmejsel om det behövs.
9

Använd en T87P-2588-Ett verktyg (eller kompatibel bakre bromsok Reset Tool) för att linda den bakre bromsok kolven i bromsoket kolvborrning i en medurs tills den sitter ordentligt och spåren på kolven linje med spetsar av ersättning kuddar.
10

Bänd gamla kuddar från bromsok fästet, med hjälp av en vanlig skruvmejsel om nödvändigt.
11

Installera de nya kuddar till bromsok fästet, sedan svinga bromsok uppåt över dynorna och rotoraggregat.
12

Rengör botten gängor nypa bulta på en stålborste hjul av en bänkslipmaskin. Applicera ett tunt lager av tråd-lås förening på gängorna på bulten, och anpassa den till reglaget stift. Dra åt bulten (medan du håller glidstift med en öppen ände sidan av kombinationen handen skiftnyckel) till 25 fot-lbs. med en momentnyckel och uttag.
13

Återkoppla slutet parkeringsbromsen till okhuset, säkra spärren och sedan tillbaka skruven till bakbromsen slangpaket till fästet på baksidan chock .
14

Upprepa proceduren pad byte på den andra sidan av de bakre bromsarna innan du byter däck och hjulmuttrar på Taurus. Dra åt muttrarna flush till navet.
15

Höj Taurus med domkraften igen bara tillräckligt hög för att extrahera pallbockar (en sida i taget), sedan sakta ned fordonet till marken . Dra de bakre hjulmuttrarna i en offset stjärnliknande mönster till 100 fot-lbs. med momentnyckel och en socket.
16

Pump foten bromspedalen flera gånger för att ge plats de bakre kolvarna och kuddar tills pedalen har en fast känsla att det (se huvudcylindern locket är tätt på behållaren först).
17

Kontrollera nivån på bromsvätska i huvudcylindern, och råga med ny bromsvätska endast före prov-körning Taurus.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57702.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.