Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort främre bromsbelägg på en 2005 GMC Yukon

År 1992 släppte GMC sin nya fullstor SUV, Yukon, som tillverkare bygger upp sitt sortiment av fullstora pickuper. År 1995 lades Chevrolet Tahoe, den tvåäggstvilling av Yukon, i sitt sortiment. År 2000, omgjorda GMC sina mickar, vilket medförde en redesign av Yukon. Modellåret 2005 --- ett år bort från en annan redesign --- kom i två storlekar, standard och ett något större XL modell. Byte av främre bromsbelägg på 2005 Yukon och Yukon XL är samma process, bara några vridmoment skiljer. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
8-tums C-klämma
Bungee strap
Gummiklubba
Nya rotorer (tillval) katalog Nya bromsbelägg
Momentnyckel
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta bort huvudcylindern lock, och sifon ut ungefär hälften av vätskan från huvudcylindern, med hjälp av en ren kalkon baster. Överför bromsvätska till en liten behållare.
2

Lossa Yukon främre muttrarna, med ett Ratchet och uttag, samt höja fronten på SUV med en domkraft. Position pallbockar under Yukon ramskenor och sänka bilen på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Yukon.
3

Placera en 8-tums C-klämman över bromsoket, så skruven delen berör den yttre bromsklossen och fasta del berör den inre delen av bromsok. Dra åt C-klämman tills det stannar, det komprimerar bromsok interna kolv
4

Ta bort de två bromsok-till-bracket bultar, med en Ratchet och uttag.. Dra bromsok från konsolen, och skjuta det från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem.
5

Dra bromsbelägg från bromsok fästet och kasta dem. Dra bromsok klipp --- de tunna metall klipp på över och under dynorna --- från bromsok fästet.
6

bort de två Bromsokshållare bultar, med en Ratchet och uttag, och dra bromsok från SUV styrspindeln. Drag av rotorn från Yukon främre navet. Om rotorn inte dra bort lätt, knacka lätt på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att frigöra det.
7

Inspektera rotorn för fel, bland annat slitage, glas, varm spotting eller slipning. Om några defekter, byt rotorn med en ny.
8

Ställ rotorn på Yukon främre nav och ställa bromsok fästet på styrspindeln. Dra åt de två Bromsokshållare bultar till 121 foot-pounds på en vanlig Yukon och 221 foot-pounds på en Yukon XL, med hjälp av en momentnyckel och uttag.
9

Press nya bromsbelägg klipp --- medföljer bromsbeläggen --- på bromsok fästet, pad klippen är asymmetrisk, så att de bara passar på ett sätt. Ställ in nya bromsbelägg i bromsok fästet --- den inre dynan har ett slitage indikator och den yttre plattan har två slitagevarnare.
10

Ställ bromsoket på plats på bromsok fästet, och Dra bromsok bultar till 80 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa steg 3 till 10 för bromsbelägg på andra sidan av Yukon.
12

tillbaka framhjulen på Yukon, och dra åt de främre muttrarna. Höj fordonet utanför pallbockar, med hjälp av en domkraft. Avlägsna domkraften från under fordonet och sänk den till marken. Dra åt muttrarna med 140 foot-pounds, i ett kors mönster, med en momentnyckel och uttag.
13

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Refill broms huvudcylinder med DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje på huvudcylindern. Tryck på locket på huvudcylindern.
14

Ta gammal bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinningscentral. Många Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59243.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.