Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar skivbromsar på en 1963 Nova

Bromsar är bland det enklaste säkerhetsfunktion på 1963 Chevy Nova att underhålla och byta ut. Det tar mindre än två timmar att byta alla fyra bromsar på bilen, och det kan bokstavligen rädda ditt liv. Bromsarna måste bytas var 3 till 6 månader, beroende på hur mycket du kör och kvaliteten på de bromsar som finns på bilen. Tecken på broms slitage skrikande bromsar och ett gnisslande ljud när du kör bil eller sluta. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Hylsnyckelsats
Twine
träklossar
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en nivå, klar yta. Lossa muttrarna genom att rotera dem ett varv moturs med däck järn. Ställ träblocken bakom hjulen du kommer inte att ta bort.
2

Hissa upp bilen med domkraft. Lyft det högt nog att låta däcket att komma helt off. Placera pallbockar nedanför stödstag längs kanten av underredet.
3

Ta bort alla muttrarna, ta bort däcket och ställa in den och klackarna åt sidan.

4

Lossa skruvarna bromsoket monteringsfäste till rotorn med hylsnyckel. Knyt fästet på fordonet med snöre för att förhindra stress på bromsledningen.
5

bort bromsbeläggen. De kommer lätt halka ut om dras för hand. Beteckna sin läggning som referens när du installerar det nya kuddar.
6

Komprimera bromsok, vilket är cylindern i mitten av fästet, med C-clamp. Om klämman glider, som en av de gamla kuddar mot bromsoket och sedan komprimera den.
7

infoga den nya bromsbelägg, och se till att anpassa dem som de gamla var, med broms materialet vänd mot rotorn.
8

Sätt tillbaka konsolen med skruvarna. Sätt tillbaka däcket på, sänka bilen och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57695.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.