Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

2005 Toyota 4Runner frambroms Borttagning

2003-2009 års modell Toyota 4Runner SUV, känd som den tredje generationen 4Runner, är utrustad med fyra hjul skivbromsar. Detta är en förbättring jämfört med den andra generationen 4Runner, som används mindre effektiva trumbromsar typ bak. Grundläggande underhåll på dina 2005 4Runner s skivbromsar fram består av att ersätta slitna dynor och inspektera rotorn för skador, varken som kräver att du tar bort bromsen. Men om du behöver tillgång till axeln eller några andra delar av 4Runner, kommer det att bli nödvändigt att ta bort bromsen. Saker du behöver
rörtång
Automotive jack
två pallbockar
Behållare för bromsvätska
Wrench
Kort längd 3/8-tums slang
10-mm Union skiftnyckel (Toyota del SST 09.023-00.101) katalog Tänger
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna på båda framhjulen. Höj framsidan av 4Runner med domkraft och stödja båda sidor med pallbockar.
2

Ta bort muttrarna och ta bort båda framhjulen.
3

Töm bromsvätskan från huvudcylindern. Ta av locket från huvudcylindern i motorrummet. Ta bort dammskyddet från avluftningsventilen, sitter på den inre ovansidan av cylinderanordningen. Bifoga en slanglängd till avluftningsventil, och placera den andra änden i en behållare. Använd en skiftnyckel för att öppna ventilen. Rikta en assistent att bromspedalen långsamt, släppa den, och upprepa. Fortsätt tills ingen mer vätska kommer ut ur avluftningsventilen. Stäng ventilen.
4

Använd en 10-mm skiftnyckel överfallsmutter att ta bort bromsledningen från insidan av cylindern aggregatet.
5

Ta bort tråden behålla stiften från de övre och undre slammerförhindrande stift, och skjut ut pinnarna, mot framsidan av cylindern. Använd en tång om det behövs. Ta bort tråden slammerförhindrande fjädern från den yttre kanten av cylinderaggregatet.
6

Dra de inre och yttre dynorna och shims ut ur cylindern.
7

Användning ett uttag för att ta bort de två skruvarna från baksidan av bromscylindern församling, och ta bort cylindern från rotorn.
8

Drag av rotorn från ratten klackarna. Om du tänker installera samma rotor, innan avlägsnande, göra en markering på rotorn och axeln navet, så att du kan justera dem under monteringen.

Upprepa proceduren på motsatt bromsaggregatet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58647.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.