Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en Slavcylinder?

Slavcylindrar är vitala delar av hydrauliska och pneumatiska manövrering och styrsystem. De används i alla branscher och områden av mänsklig strävan, inklusive industri, inrikes, transport, rymd, medicin och rekreation. Som namnet antyder, slavcylindrar agera för att förlänga eller förkorta sig som svar på en manövreringstrycket kommando som kommer från en annan enhet, som kallas master enheten i systemet. Det kan finnas vilket som helst antal slav cylindrar i ett system, även om det är brukligt att det vanligtvis bara en herre. Det kan finnas fler antingen agerar parallellt eller i serie. Automotive Bromsar

Överlägset, är den vanligaste användningen av slavcylindern konceptet i fordonsindustrin bromssystem. Ironiskt nog, i denna ansökan, är de inte vanligtvis kallas slavcylindrar, som de brukar kallas hjulcylindrarna för trumbromsar integrationer och bromsok cylindrar i skivbromssystem anställningar.
Automotive bakgrund

den första hydrauliska bromssystem i bilar hade en master hydraulcylinder kopplad till en bromspedal. Detta parallellkopplad med fyra individuella cylindrarna slav hjul, en vid varje hjul. Varje hjul slavcylinder konfigurerades med två kolvarna är vända mot varandra, med tryckuttaget kommer in i utrymmet mellan dem. När bromspedalen var deprimerad, skulle huvudcylindern förskjutas negativt och vätska tvingas in i bromsledningarna som kopplades till alla fyra hjulcylindrarna. Detta tryck applicerades på båda kolvarna i varje cylinder, vilket tvingar dem ut och bort från varandra, sprida bromsbackarna att kontakta bromstrumman att stoppa bilen.
Modern Automotive

stora förbättringar har gjorts till fordonsindustrin bromssystem som dubbla huvudcylindrar, diagonala bromsning och låsningsfria bromsar som innehåller varvtalsgivare vid varje hjul.
Andra användningsområden

Många slavcylinder program är i samband med en huvudcylinder ligger en bit bort från dem, på stora maskiner, till exempel. I dessa tillämpningar kan hydraulik avsevärt minska mekanisk komplexitet och kostnad. Om det är önskvärt att när en del av maskinen rör sig, att en annan skulle gå med det, kan en huvudcylinder aktiveras av den första åtgärden, och slaven direkt ansluten till exakt återge handlingen i den första.


Mekanisk Gain

En bil flaskdomkraft är ett bra exempel på att multiplicera kraften till ett system med en slavcylinder. Det finns en mycket liten huvudcylinder ansluten till uttaget handtaget, och en annan mycket större en faktiskt lyfta den tunga lasten. Varje gång handtaget är kapade, förflyttar den stora cylindern en mycket mindre avstånd, men med en proportionellt sett mycket större kraft. Sålunda kan en relativt liten person lyfta småningom ett tungt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57253.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.