Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort ett bakhjul Rotor på en 1997 Ford Explorer

Premiär 1991, ersatte Ford Explorer Ford Bronco II som en medelstor SUV. Den innehöll antingen bakre vals eller bakre skivbromsar. Även de bakre skivbromsar var mer effektiva, att behöva ersätta dem var mindre frekvent än de främre skivbromsar som kompenserade för 75 procent av bromskraften för fordonet. Övervaka tjockleken av de bakre dynorna varje gång hjulen är upplyfta eller roteras för att lägga till livslängden av de bakre broms rotorer och bromsok kolvarna. Saker du behöver
Stoppkloss
rörtång
Hydraulisk eller sax domkraft
stödbenet (s) katalog Sluten handen skiftnyckel uppsättning
Liten tågända
Slitsade skruvmejsel
Broms justering sked (tillval) katalog Penetrerande smörjmedel (tillval) katalog Dead-blås gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul chock i Framför ett av framdäcken på Explorer efter parkering den på en hård, plan yta. Applicera inte parkeringsbromsen.
2

Knäck bakre hjulmuttrarna lös på däcket eller däcken som du har för avsikt att ta bort från de bakre hjulet rotorer. Använd en rörtång för att vända hjulmuttrarna 1/4 varv moturs bara att bryta loss dem.
3

Hissa bakaxel SUV med en hydraulisk eller sax domkraft, då stödja en eller båda sidor på stödbenet (er). Helt ta bort hjulmuttrarna och däck.
4

Ta bort de två bakre bromsok montering bultar med en sluten handen skiftnyckel.
5

bända tjocklek av av dynorna och rotorenhet. Använd en flat skruvmejsel om det behövs. Häng en liten längd av repet genom bromsok och knyta den till den bakre chassit för att förhindra den från hängande från gummi broms slang.
6

Ta bort de bakre rotorn kvarhållande brickor på lug dubbar i tillämpliga fall. Bänd dem med skruvmejseln. Dessa håller den bakre rotorn stilla och behöver inte bytas.
7

Ta bort den bakre rotorn. Om fastnat på den bakre parkering bromsbackanordningen, ta bort pluggen gummi skaderegleraren på fästplattan på bakaxeln och använda en justerare sked att backa om justering av skorna parkeringsbroms.
8

Spraya mitten av rotorn runt axeln navet med penetrerande smörjmedel om rotorn har fastnat på navet med rost. Kraftigt strejk plattan på rotorn med en död-slag gummiklubba för att bryta den fri från navet. Avlägsna rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57653.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.