Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar rotorer på en 2005 Pontiac GXP

De broms rotorer på 2005 Pontiac GXP är den komponent som bromsarna ta tag att föra fordonet till ett stopp. Bromsen rotorer sitta på navaggregatet med bromsoket glida över toppen av bromsrotorn. Varje gång du bromsar, är bromsbeläggen pressas inåt mot bromsskivan. När bromsbeläggen matas till bromsrotorn börjar fordonet att sakta ner tills den stannar. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
platt skruvmejsel
Ratchet
Allen head socket
Visa fler instruktioner
1

Park 2005 Pontiac GXP på en nivå jämn yta och ställa nödbromsen.
2

Jack framsidan av bilen upp och placera pallbockar bakom varje framdäcket under ramen järnväg av bilen. Sänk bilen på domkraften. Se till att domkraften är säkert under bilarna ramskena.
3

Flytta till sidan av bilen där du vill installera en ny rotor. Avlägsna däcket med en rörtång. Vrid muttrarna moturs för att lossa och ta bort muttrarna. Dra däcket utanför och ställ den åt sidan.
4

bort de två insexskruv bultarna som håller bromsoket på plats över bromsskivan. Skjut sedan en platt skruvmejsel i mellan bromsoket kolven och bromsklossen. Bänd bromsbelägget framåt för att ge plats för bromsoket att glida bort från bromsrotorn.
5

Skjut bromsoket rakt ut av toppen av bromsrotorn. Låt inte bromsoket hänga från bromsledningen. Placera bromsoket så att det sitter på den främre fjäderben eller axel.
6

Skjut bromsskivan bort av navaggregatet. Bromsrotorn på 2005 Pontiac GXP är inte kopplad till någonting och kommer att glida rakt ut. Hålen
7

radas upp på den nya bromsrotorn och skjut den nya rotorn på klackarna tills det tar stopp. Skjut bromsoket tillbaka över bromsrotorn och sätt bromsoket bultarna på plats igen och dra åt.
8

Sätt tillbaka däcket på och dra åt muttrarna ner mycket snäva. Jack upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
9

Dra runt motorn och pumpa bromsarna ett par gånger för att ställa in bromsarna på den nya bromsskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57817.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.