Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar min bil Bromsar

Det finns flera komponenter till fordonets bromssystem som kan vara i behov av reparation. Bromsbeläggen är de delar som kommer i kontakt med broms rotorer under bromsning. Dynorna kunde bäras eller på annat sätt skadade och måste bytas ut. De broms rotorer måste vara jämn och plan. Om de görs av slitage bromsbelägg indikatorer bör vara återuppstått eller bytas ut. Om rotorerna är skev, så de kommer att behöva bytas ut. De bromsbelägg, rotorer och bromsoket själv är de mest vanligaste broms delar som kräver reparation under livet av din bil. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Jack står
13-millimeter skiftnyckel
10 millimeter skiftnyckel
Broms bleed kit
Droppkar
Bromsvätska
C-klämma eller skruvstäd-grepp tång
bromsfett
Brake Spray
ren handduk
Rotor
Caliper
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan yta, bort från trottoaren och passerande trafik. Lossa muttrarna på samtliga hjul med däck järn.
2

Placera domkraften under fordonets chassi och lyfta bilen, lastbil eller SUV. Sänk fordonet på pallbockar stödja fordonet under ditt arbete.
3

Ta bort muttrarna och hjulen från bilen. Ta bort de två bromsok bultar på varje bromsok. Bromsok bultar är på sidan av bromsok närmast fordonets ram och kan tas bort med en 13-millimeters fast nyckel.
4

Drag av rotorn från hjulbultarna. Rotorn ska glida fritt från bultarna, men om det finns rost binda rotorn i styrspindeln, använd en hammare för att knacka på rotorn tills obligationen från rost bryts
5

Använd en. 10-millimeters skiftnyckel för att koppla bort bromsledningen från bromsoket. Placera en långpanna under bromsledningen att fånga upp vätskan som kan läcka ut från linjen. Använd en stålborste för att rengöra rost från hjulbultarna.
6

Anslut bromsledningen till nya bromsok. Placera bromsledningen över insugningsmunstycke nära botten bromsok bolt. Dra åt bromsen linje med 10 millimeter skiftnyckel. Skjut bromsbeläggen på väggarna i den nya bromsoket. Bromsbeläggen ska vända mot varandra, och kurvan kommer att spegla kurvan av bromsok när den är installerad på rätt sätt.
7

Ta den nya rotorn ur förpackningen. Spraya hela rotorn med broms renare. Torka rotorn med en ren handduk tills det är torrt. Skjut rotorn på hjulskruvarna. Se till att den höga hatten delen av rotorn är vänd utåt (den höga hatten sektionen är den konvexa området i mitten av rotorn).
8

Placera den nya bromsok med de nya bromsbelägg tillbaka på rotorn. Skruva i bromsok bultar med 13-millimeters fast nyckel.
9

Placera hjulen tillbaka på hjulbultarna och skruva på muttrarna för hand. Lyft bilen med domkraften, ta bort jack läktaren, och lägre fordonet till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.
10

Tryck på bromspedalen tre gånger, hålla den nere på tredje depression. Efter 10 sekunder, släpp bromspedalen.
11

Öppna huven på bilen och leta reda på huvudcylindern. Öppna locket och fyll behållaren med bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57647.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.