Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 2001 Ford Taurus

Ford Motor Company presenterade Taurus 1986. Den 2001 Ford Taurus var utrustad med tre olika motorer, en 3,0-liters V-6 DOHC motor, en 3,0-liters EFI motor och en 3,0-liters Flex Fuel motor. De främre bromsarna på 2001 Taurus var skivbromsar, och föder var trumbromsar. Byt rotorerna på 2001 Taurus när broms rotorer är för tunn för att hjälpa till att stoppa fordonet ordentligt. Saker du behöver
Däck järn
1-tons domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Liten brytjärnet
Hammer
Ny rotor
Nya bromsbelägg
1 tub bromsok fett
1/2-tums enhet momentnyckel och Hylsnyckelsats
1-pint DOT III eller högre bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Taurus på en plan yta. Höj huven på Taurus. Hitta bromsvätskebehållaren i förarsidan bakre delen av motorrummet. Avlägsna vätskan från bromsvätskebehållaren med en kalkon baster eller en liten flaska hävert tills vätskenivån är cirka 1/4-tums under märket "FULL".
2

Lossa hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj den främre delen av Taurus med en domkraft. Place jack står under fordonets front, under underramen skenorna. Finna dessa skenor på vardera sidan av botten av motorn. Sänk bilen på domkraften. Ta bort hjulmuttrar lug, och sedan hjulen helt från framsidan av bilen.
3

bort bromsok bultar från en enda bromsok, med en spärr och uttag. Använd en liten pry bar för att hjälpa dra bromsok fri från bromsok fästet, om det behövs. Häng bromsok framifrån-fjäderben spiralfjäder med en metall klädhängare eller tunn metallstav. Låt inte bromsoket hänga med gummislang fäst vid den. Ta bort bromsbelägg från bromsok-fästet.
4

Ställ in en av dynorna mot bromsok kolv finns på insidan baksidan av bromsok. Fäst en stor C-klämma mot den bakre delen av bromsok och bromsbelägg. Komprimera bromsok, med hjälp av C-klämman som hävstång.
5

bort bromsok-bygeln från baksidan av styrspindelanordningen, med en breaker bar och en socket. Ställ in Okfäste åt sidan, och avlägsna bromsrotorn för hand. Använd en hammare för att knacka den gamla rotorn försiktigt från fälgen om det behövs.
6

Installera den nya rotorn på hjulnavet montering. Sätt Okfäste tillbaka på styrspindeln och dra åt bultarna mellan 65 -. Och 87 foot-pounds av vridmoment, med en momentnyckel och uttag
7

Montera nya bromsbelägg på bromsok fästet . Det finns två typer av dynor i en uppsättning. Två av dynorna har en metall "L" som skjuter ut från baksidan av dynan. Detta "L" är ett slitage indikator. Placera en elektrod med slitageindikator bakom rotorn. Placera en elektrod utan slitageindikator framför rotorn. Smörj ryggen på varje bromsbelägg med en tunn film av bromsok fett.
8

Ta bort de två metallrör bild från baksidan av hängande bromsok. De glider Rören är gängade rör, vilket bromsok bultar skruvas in. Smörj varje rör noggrant med bromsok fett, och sedan installera rören tillbaka i bromsoket. Avlägsna bromsok från metallen hängare, och placera bromsok tillbaka på bromsanordningen. Vrid inte slangen gummi bromsen fäst bromsoket. Sätt i och dra åt bromsok bultar till 26-foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
9

Upprepa steg 3 till 9 för att slutföra den andra sidan av Taurus. Dubbelkolla vridmomentet på båda bromsok och bromsok fästen när du är klar med rotorn ersättare.
10

Montera hjulen på bilen och dra åt muttrarna med ett däck järn. Höj den främre delen av Taurus med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken, och omedelbart dra hjulet muttrarna på båda framhjulen mellan 85 -. Och 104 fot pounds, med hjälp av momentnyckel och uttag
11

Ange förarens sida av Taurus. Pumpa med bromspedalen långsamt, inte mindre än tio gånger. Pedalen ska "stelna" eller vara svårare att trycka nedåt med varje pump.
12

Kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren. Lägg DOT III eller högre bromsvätska i behållaren, tills vätskan når "Full" märke, om det behövs. Byt Bromsvätskebehållaren lock, och se till att det säkrar korrekt. Stäng huven när du är klar lägger vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59231.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.