Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Honda Accord Rear Brake Replacement

Honda Accord introducerades 1976 som en kompakt import. År 1990 var det Accord presenterat som en medelstor sedan, och under 2008 var det uppgraderas till en full-size bil. Medan de tidigare versionerna av modellen presenterade bak trumbromsar, erbjöd de senare versioner skivbromsar bak. Byta trumbromsar är lite mer komplicerat än att byta skivbromsar bak grund av all hårdvara delar och inblandade fjädrar. Oavsett vilken typ av bakbromsarna måste du byta på din Accord, måste du ha en viss grad av tekniskt kunnande och att uppmärksamma detaljer. Fordon Förberedelser

Lyft bakaxel Accord på en hård och plan yta bara. Applicera inte parkeringsbromsen. Tillämpa parkeringsbromsen kommer att hindra dig från att ta bort den bakre vals eller bakre oket. För att förhindra att Accord glider på pallbockar, placera en stoppklots framför en av de främre däcken innan du lyfter den. Knäck de bakre muttrarna löst med däck järn eller ett liknande verktyg innan du lyfter bilen. Vid byte bak skivbromsar, det är rekommenderat att ta bort 1/2 av bromsvätska från huvudcylindern med bromsvätska baster eller ett liknande verktyg. Detta kommer att ge utrymme för den bromsvätska som skall rensas bakåt i den hydrauliska linje när det blir dags att komprimera de bakre bromsok kolvarna. Detta steg är inte nödvändigt för trumbroms bak ersättare. Se till att du använder pallbockar att stödja Accord, inte använda domkraft. Ha alltid säkerheten i åtanke.
Skivbromsar bak Byte

Demontera bakhjulen från Accord, en gång lyfte. Breaking muttrarna löst innan lyft hjälper dig ta bort muttrarna när fordonet är i luften. Leta bromsok bultar. Dessa skruvar håller bromsok till bakre knoge av fordonet. När bort, är det rekommenderat att stödja bromsok till bakvagnen med en tjocklek krok. Du kan göra din egen krok med en tråd klädhängare genom att böja den för hand. Detta förhindrar någon skada uppstår på den bakre bromsen som är fäst vid bromsoket. Komprimera kolven av bromsok inåt. Senare modeller kräver en tjocklek återställning verktyg för att vrida kolven inåt i en medsols. Tidigare versioner av modellen kräver bara en 12-tums par kanal lås eller en C-klämma för att komprimera kolven inåt. Kolven bör helt insatt i kolvborrningen för att göra plats för de ersättande kuddar och rotorer (om du ersätter rotorer). Ta bort elektroderna från bromsok bron och sedan inspektera rotorn. Någon synlig rost gropar, poängsättning eller spår finns på rotorerna bör kräva maskinbearbetning dem eller byta ut dem. För att ta bort rotorerna kommer att kräva att ta bort bromsok bron bultarna och sedan själva bron. Sätt i en metrisk skruv i det gängade hålet på framsidan navet vänd av rotorn. Dra åt skruven tills den bryts rotorn till navet flänsanslutning. Använd sprayen broms renare att tvätta rostskyddande lösningen från ersättande rotorer. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i att röka bakbromsarna och eventuella dynytan skador. Sätt tillbaka rotorerna och trampdynor genom att vända på förfarandet. Var noga med att smörja bron och bromsok diabilder, så att dynorna röra sig fritt när de bakre bromsarna ihop. Slutligen, se till att bromspedalen flera gånger när Accord är tillbaka på marken. Detta kommer att förlänga den komprimerade bromsok kolvarna utåt för att kontakta de bakre dynorna till rotorerna. När bromspedalen känns fast, kommer kuddarna att sitta ordentligt. Justera nivån på bromsvätskan i huvudcylindern och bara lägga ny bromsvätska till top-off reservoaren.
Bak trumbromsar ersätter

med de bakre broms rotorer, använd en metrisk skruv eller skruvar för att sätta in i det gängade hålet på navet på trumman. Kör skruvarna inåt tills trumman lossnar från navet flänsanslutning. Inspektera den inre diametern av trumman. Om en rost ås är närvarande, har trumman bearbetas av en lokal Biltema. Om du aldrig har ersatt bak trumbromsar innan, är det bäst att lämna den ena sidan intakt att hänvisa till för återmontering. Ta bort hold-down fjädrar och stift för att frigöra skorna från fästplattan. Använd nåltång att avlägsna de övre och undre returfjädrar och justeringsanordningen våren. Ta bort den bakre montering broms justering och sedan bända bak parkeringsbroms kabel-klämman från parkeringsbromsen skon. Detta klipp är formad som en hästsko. Det föreslås att ersätta de bakre hårdvara fjädrar och clips varje gång du byter bak skor. Smörj sko kontakterna på fästplattan. Det finns tre kontakter per sko på varje sida av den bakre plattan. Dessutom, om nödvändigt, vidta justera monteringen isär och rengör från eventuell rost närvarande, och sedan smörja gängorna på justerskruven. Ersätt de nya skorna genom att vända på förfarandet. Var säker på att du vill ersätta rätt skor i sin motsvarande position. När installerat, justera bromsarna utåt genom att vrida malteserhjulet av justerande anordningen tills bromstrumman sitter tätt över skorna och har ett lätt motstånd när de slås för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57614.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.