Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

ABS-bromsar & Nackdelar

ABS-bromsar är ett låsningsfritt bromssystem som förhindrar att hjulen på din bil från att låsa upp när du bromsar. ABS-bromsar har en roterande hjulet, så att du kan ha styranordningen medan kraftig inbromsning på samma gång. Detta hindrar bilen från sladd på ytan, eftersom hjulen fortsätter att samverka med ytan och hjälpa dig att undvika farliga situationer. Proffs

ABS-bromsar är utformade för att hjälpa dig att sluta bättre, vilket de gör genom att hindra dina hjulen låser sig. ABS-bromsar fungerar bäst på hala underlag, eftersom de ger din bil med den kortaste stoppsträckan. Eftersom hjulen inte låser, har du fortfarande kontroll över styrmekanismen i bilen och kan undvika att träffa några objekt i din väg.
Nackdelar

Även ABS bromsarna kan förhindra dina hjulen låser sig, betyder det inte att de förhindrar alla olyckor. ABS-bromsar har varit kända för att ge föraren en falsk känsla av trygghet och få dem att tro att de har mer kontroll då de faktiskt gör. ABS bromsar ger dig mer kontroll över din bil, men du fortfarande inte har kontroll över andra förare eller föremål.
Funktion

Du ska aldrig pumpa bromsarna i en bil med ett ABS-system. Pumpning dina bromsarna används endast i icke-ABS-system för att förhindra att bilen låser sig och se till att din bil stannar på vägen. Hjulen med ett ABS-system kommer aldrig att låsa upp, så när du gör ett nödstopp, måste du hålla ner bromspedalen ordentligt. Det är normalt att känna pedalen börjar pulsera, men ta inte bort foten från pausen.
Delar
p Det finns fyra olika komponenter som utgör en ABS bromsar system, som gör dem så effektiva, och de är de hastighetssensorerna, ventiler, pump och regulator. Hastighetssensorerna finns på varje hjul och varna låsningsfria bromssystemet att hjulet är på väg att låsa. Ventilen har tre lägen som hjälper det arbete, ställning en är när ventilen är öppen och huvudcylindern passerar trycket på bromsen. Det andra läget är när ventilblock bromsledningen och förhindrar trycket byggs upp, så att bromsen kan fortsätta att pressas. Det tredje läget är när ventilen frisättning trycket från bromsen. Pumpen i ABS-bromssystem sätter press tillbaka i systemet efter det att ventilen släpper det. Regulatorn är en dator i bilen och styr ventilerna.
Varning

Enligt Insurance Institute for Highway Safety, fordon som är utrustade med ABS-bromsar inte något mindre benägna än icke-ABS-system för att vara inblandade i dödliga trafikolyckor. Det finns många teorier om varför detta är fallet. Många experter tror att folk inte använder ABS-bromsarna korrekt, eftersom de pumpa dem istället för att ständigt trycka ner. En annan anledning till varför ABS-bromsar inte visar deras effektivitet beror på förare styr av vägen och kraschar in i vägkanten objekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57183.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.