Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Generator Basics

När du kommer in i din bil och starta motorn , är det batteriet som ger ström till startmotorn och resten av fordonets elektriska kretsar . Men när motorn är igång , tar generatorn över så att du kommer fram till din destination . Funktion

Syftet generatorn att ladda batteriet och leverera elektrisk ström till de olika elektriska komponenterna i ditt fordon .
Typer
< p> Två grundläggande avgiftssystem används : den likström ( DC ) -systemet och växelström ( AC ) , som har ersatt den gamla DC -systemet har

< . br >

som det snurrar inne i generatorn , producerar en rotor ett rörligt magnetfält som skär genom en serie av lindningar på en stator för att skapa elektrisk ström .
Betydelse

Utan en generator , kommer ditt bilbatteri dör försöka leverera bränslepumpen , lampor , tändstift , bränslepump och andra elektriska komponenter med kontinuerlig effekt för att köra för en lång tid .
< br > fördelar

Tack vare generatorn , kan du köra din bil för miles på en gång utan att oroa att ditt batteri går att tömma sin laddning och lämna dig strandsatta långt hemifrån .
< br > Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59963.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.