Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en Korsika

Chevy Korsika premiär i slutet av 1987 som en 1988 modell. Det var i samband med Chevy Beretta, men var mer av en familj sedan med fyra dörrar. Den Korsika presenterade bromsar skivor fram och det fanns en liten konstruktion förändring i bromsok och kuddar i den andra generationen av fordonet i 1992 till GM Motors stoppade produktionen på fordonet under 1996. Oavsett vilket år, är förfarandet för att ersätta de främre bromsarna ganska lika. Saker du behöver
ren bromsvätska Baster
Breaker bar med lug nut socket
Fordon domkraften
Jack står
6-tums C-clamp | 12-tums justerbara kanaler lås
Ratchet med en 3/8-tums hex-head male socket
Trådkrok (eller metall klädhängare) katalog Liten brytjärnet
Hammer
Stiff-bristled stålborste
Anti- beslagta sammansatta
Replacement rotorerna (om tillämpligt) katalog Brake cleaner spray och butik trasa (om tillämpligt) katalog ersätter pads
Momentnyckel (justerbar) katalog Bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern i motorrummet med en ren baster bromsvätska. Släng vätskan säkert - det är mycket giftigt
2

Dra åt parkeringsbromsen på Korsika, som bör vara på en plan, hård yta
3 <.. p> Lossa de främre muttrarna med en breaker bar och klacken uttaget och lyft sedan bilen med en domkraft. Stöd Korsika på pallbockar, placeras på de främre rambalkar.
4

bort muttrarna och ta bort däcken.
5

Komprimera bromsok kolv på en sida. På 1988-1991 Corsicas, använd en 12-tums par justerbara kanal lås. Justera tången över den främre bromsar skon fliken och inombords okhuset så att bromsok kolv bottnar i hålet. På 1992-1996 modeller, installera en stor C-klämma över toppen av okhuset och mot baksidan av utombordaren skon. Sakta dra åt C-klämman tills kolven är helt komprimerad inuti bromsoket hålet.
6

bort bromsok montering bultar och församlingar ärm med spärren med en 3/8-tums hane hex-head socket . Ta bort bromsok och häng den spiralfjädern med en tråd krok. En metall klädhängare kan böjas för att göra en undermåliga krok för att stödja bromsoket. På 1988-1991 modellerna, kommer utombordaren pad droppa från bromsoket vid borttagning.
7

Avlägsna utombordaren pad från bromsoket på 1992-1996 modeller genom att bända bort metall klämmorna med en liten pry bar. På alla årsmodeller, dra inombordsmotorer pad ur bromsok kolv. Den kvarhålls av en metallklämma på fästplattan av dynan pressas inuti kolven. Avlägsna rotorn om du ersätter rotorer
8

. Ett par styva whacks bakifrån med en hammare kommer att ta bort en envis rotor fastnat på hjulnavet, om det behövs.
9

Med en styv borst stålborste, rengöra de övre och nedre plana ytor knogen som passar ihop med bromsoket. Efter de rengörs, applicera ett tunt lager antikärvningsmedel på dem.
10

Spray ersättning rotor med broms renare spray för att ta bort halkskyddstejp. Spray fram och tillbaka och, med en ren butik trasa, torka bort beläggningen och spray. Placera rotorn på navet och tillämpa en klack mutter på en av de dubbar längst bort från bromsoket placeringen. Detta kommer att hålla rotorn på plats.
11

Sätt inombords pad i bromsoket kolven genom att trycka in kolven tills spärren håller den på plats. Placera utombordaren pad på tjocklek och håll den på plats på den första generationen Korsika. På den andra generationen Korsika, haka metall klämmorna på utombordaren okhuset och rikta clipsen till strecksatserna på huset.
12

Haka bromsok och plats över rotorn, vilket gör att du har inte vridna broms slang. Applicera en liberal lager antikärvningsmedel till de släta ärmar i bromsok bult och hylsa församlingar. Rikta in dem i sina respektive hål i gummibussningar och dra åt dem med Ratchet och hex-head socket.
13

Byt däck och hjulmuttrarna och dra åt muttrarna så tätt som möjligt med fordonets avbrytas. Upprepa steg 5-13 för andra främre bromsarna.
14

Sänk Korsika till marken och sedan dra åt muttrarna på 100-foot pounds med momentnyckel och tappmuttem uttaget.

15

Kontrollera huvudcylindern locket snäpps på plats ordentligt och sedan pumpa bromspedalen i Korsika tills den känns fast. Ta bort locket huvudcylinder igen och lägga bromsvätska vid behov. Bara lägga ny bromsvätska.
16

Lossa parkeringsbromsen och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57595.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.