Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 2001 Tracker 4WD Brake Rotor

När bromsen rotorn på din Tracker 4WD skadas, måste du byta ut den. Skadan kan komma från dåliga bromsbelägg skär i dem, eller kanske du märkt att det var att få lite på den tunna sidan förra gången du servade bromsarna. Bromsoken som är för tunna eller har andra skador är farliga, och du måste byta ut dem direkt för att garantera din säkerhet när du kör bilen. Saker du behöver
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
rörtång
Gummiklubba
Tvingfäste
bromsvätska
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Parkera Tracker på en plan yta och hjulkilar hjul bakom bakhjulen. Ta 2/3s av bromsvätska från huvudbromscylinder. Huvudcylindern är beläget på baksidan av motorrummet på förarsidan. Höj bilen på den sida som du kommer att arbeta vidare med en bil jack. Placera en pallbock under fordonet nära fästpunkten och lyfta upp det till ramen.
2

Skruva åt muttrarna med en rörtång och sedan ta bort hjulet. Seat bromskolven i bromsoket genom att placera en C-klämma på baksidan av tjocklek och den bakre bromsbelägget och vrida det tätt tills kolven bottnar.
3

Ta bort den kvarhållande bultar på baksidan av bromsok med en socket och ratchet. Dra tjocklek av av rotorn.
4

Dra loss rotorn från axeln. Om det inte lossnar, använd en gummiklubba för att slå rotorn flera gånger tills det lossnar.
5

Installera den nya rotorn på plats på axeln och sedan byta bromsok. Dra åt bromsok bultar med hylsa och spärrskaft.
6

Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Tracker och sänk bilen till marken med domkraften. Upprepa proceduren på den andra hjulet om det behövs. När du är klar med projektet, pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen är fast när du trycker på den. Detta säkerställer att dynorna sitter ordentligt mot bromsrotorn. Kontrollera och lägg bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58422.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.