Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar ut tanken från en Dodge Grand Caravan

Bränsletanken på en Dodge Grand Caravan ligger under chassit. Tanken innehåller bensin försörjning av motorn, och det inkluderar bränslepumpen och bränsle sändarenheten. Eftersom tanken sitter lågt i chassit, kan det skadas av en olycka eller en bula. Om det händer, då du kan förlora kapacitet i tanken, eller ens förlora bränsle. Om din bensintank är skadad, måste du ta bort tanken från Grand Caravan så att du kan bedöma skadorna. Saker du behöver
Fuel tryckavlastning slang Tool Review dräneringskärlet
Jack
Jack står
platt skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och socket set

Visa fler instruktioner
1

skruva av tanklocket. Pop huven och lokalisera schraderventilen på bränsleskenan på framsidan av motorn. Anslut bränsleslangen tryckutlösning till schraderventilen. Sätt den andra änden av slangen i avloppet pannan och låt bränslet rinna i pannan. Ta bort bränsleslangen tryckavlastning från schraderventilen.
2

Lyft upp Grand Caravan med domkraften och sänk ner den på en uppsättning av fyra pallbockar. Titta under minibuss och lokalisera gummi Bränslepåfyllningsöppning kör på gas dörren. Skruva loss slangklämman ansluter gummislang till gas dörren, med platt skruvmejsel.
3

Dra ledningsnätet från toppen av gastank med handen. Skjut ihop de snabbfästen på bränsleledningarna som leder in i bensintanken med handen, dra linjerna från bensintanken.
4

Placera domkraften under mitten av gastank och lyft upp tills den stöder tanken. Unbolt bensintank från chassit på Grand Caravan med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag.
5

Sänk domkraften försiktigt tills du kan komma åt bränsleslangen påfyllningsröret. Dra slangen utanför gastank och sänka tanken till marken. Dra jack ut från under Grand Caravan med tanken på toppen av domkraften. Dra tanken av domkraften och bort från minibuss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61418.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.