Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Kia Rio Cinco Bakbroms

Rio är för närvarande den billigaste modellen i Kia Motors line-up. Rio introducerades till den amerikanska marknaden under 2001, med en betydande redesign i 2006 års modell år. Den populära fyra-dörrars halvkombi modellen debuterade först 2002 som Rio Cinco, men namnet ändrades senare till rio5. Rio var utrustad med bakre trumbromsar fram till 2005. Senare modeller kom standard med bak trumbromsar medan skivbromsar bak erbjöds som ett alternativ. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
Skiftnycklar
Mallet
kallmejsel
8 mm bult
Skruvmejslar
Tänger
Visa fler instruktioner
Trumbroms Borttagning
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Shift manuella transmissioner i första eller backväxel och automatiska växellådor i "Park." Blockera framhjulen för att hindra fordonet från att rulla. Låt parkeringsbroms off. Lossa muttrarna på båda bakhjulen ungefär ett helt varv vardera. Palla upp den bakre delen av fordonet och ställ den stadigt på pallbockar. Ta bort båda bakhjulen.
2

bort navkapseln på 2005 och tidigare modeller. Använd en liten kall mejsel och hammare för att öppna låset tänder navet låsmuttern sedan bort muttern. Var försiktig så att du inte skadar spindeln gängorna. Dra ut trumman, nav och hemtagningen som en enhet. På 2006 och senare modeller, dra trumman rakt utanför navet. Om bromstrumman är svår att avlägsna, trär en 8 mm bult i det gängade hålet på trumman ansiktet och dra åt bulten till jack trumman utanför av navet. Det är bäst att ta bort trummorna från båda bakhjulen så den hopsatta bromsen kan användas som en visuell guide vid återmontering bromsen som servas.
3

Använd en tång för att greppa slutet av den övre returfjädern och haka av den från den främre bromsen skon. Haka den andra änden av fjädern från bakbromsen skon och ställa fjädern åt sidan.
4

Lossa frambromsen klippet sko våren och håll-down stift. Ta klippet med tänger tryck ut stiftet genom hålet i fästplattan. Upprepa för bakbromsen skon fjäderklämman och håll-down stift.
5

bort bromsbackarna från fästplattan som en enhet. Var noga med att undvika skador på cylindern dammskydd. Ta bort klämman och brickan från slutet av parkeringsbromsen kabeln och ta bort kabeln från den bakre bromsen skon.
6

Lossa slammerförhindrande våren på 2005 och tidigare modeller genom att haka av den ena änden av manöverspak och den andra änden från den främre bromsskon. För 2006 och senare modeller, ta bort skaderegleraren våren genom att haka av den ena änden av manöverspaken och den andra änden av den bakre bromsen skon. På alla modeller, ta bort den nedre returfjäder.
7

bort manöverspaken och strut. Använd tång för att ta bort spaken stiftet stoppbygeln skjut sedan staget och spaken ut från mellan skorna. På 2006 och senare modeller, ta bort enheten inställningsratten från mellan skorna. På alla modeller, ta bort den nedre returfjädern genom att haka i ändarna från de främre och bakre bromsbackar.
Disc Brake Borttagning
8

Parkera fordonet på ett plant underlag . Shift manuella transmissioner i första eller backväxel, och satte automatväxellådor i parken. Blockera framhjulen för att hindra fordonet från att rulla. Låt parkeringsbroms off. Lossa muttrarna på båda bakhjulen ungefär ett helt varv vardera. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och ställ den säkert på pallbockar. Ta bort båda bakhjulen.
9

bort de två bromsok styrbultar. Lyft bromskaliperenheten upp och från skivan, se till att inte vikas eller skada den flexibla broms slang. Om tjockleken är svår att ta bort, fast vicka den fram och tillbaka för att tvinga bromsbelägg isär något. Stöd bromsok i en ur vägen plats med en tråd krok eller ett bungee rep.
10

Bänd upp bromskloss klämmorna. Skada inte klippen. Ta bort bromsklossarna och shims från bromsoket.
11

Ta bort skivan genom att dra den rakt ut från navet. Om skivan är beslagtagna, trär en 8 mm bult i hålet i mitten på skivan och dra åt bulten att jack skivan från navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58408.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.