Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den övre länkarm Från 1999 Expedition

Den övre länkarm på 1999 Ford Expedition tillåter upp och ned rörelse av fjädring i förhållande till ramen. Denna upp och ner rörelse ger ojämna vägbanor och gropar. Ibland, om du träffar en mycket dålig gropar eller hjulspår, kan du böja det övre länkarm, vilket kommer att kräva att den tas bort och ersättas. Ta bort den övre länkarm är något du kan göra i din trädgård i ett par timmar. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Stoppklossar
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
rörtång
Pickle gaffel
Hammer
avbitare
Visa fler instruktioner
1

stoppklossar Placera hjulet framför och bakom bakhjulet mittemot framhjulet det arbetas på. Lossa muttrarna på hjulet som bearbetas genom att vrida dem moturs med rörtång. Placera domkraften under ramen precis bakom framhjulet det arbetas på och lyfta fordonet tills framhjulet rensar marken. Placera pallbock under ramen precis bakom uttaget och försiktigt sänka bilen på ställningen. Ta bort muttrarna och hjulet.
2

Placera domkraften under den nedre styrarmen och lyft uttaget tills det bara stödjer kontrollgruppen.
3 < p> Räta ut sprinten på kronmuttern på den övre styrstag ände och ta bort den med avbitare. Ta bort muttern genom att vrida den moturs med antingen en skiftnyckel eller Ratchet och uttag.
4

Placera ättikslag gaffel mellan den övre länkarm och styrspindeln och slå den skarpt med hammaren tills kulleden separerar från styrspindeln.
5

Vrid de två bultar och muttrar på styrarmen till frame mounts (1 på varje sida) moturs med en skiftnyckel på bulten och Ratchet och uttag på muttern för att ta bort dem. Lyft aggregatet kontrollgruppen ur fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61543.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.