Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera Pedal höjd på en Power Brake Booster

Idag nästan alla bilar är utrustade med servobromssystem system. Dessa ger föraren en mycket förutsägbar och konsekvent reaktion, vilket ger föraren bättre kontroll av bromsverkan processen. Detta konsekvent återkoppling till föraren beror på korrekt inställning av de olika bromssystemen komponenter, inklusive höjd och fritt spel på bromspedalen. Justera höjden bromspedalen är inte svårt, och det sparar du en resa till din lokala mekaniker. Saker du behöver
Måttband
Ficklampa
Tänger Marker
Rag
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet och flytta förarsätet så långt bak som möjligt för att ge dig god tillgång till bromspedalen. Mät det vertikala avståndet från golvet under bromspedalen till mitten av pedalen. Jämför den uppmätta höjden till tillverkarens specifikation som finns i bilens verkstadshandbok eller en eftermarknad likvärdig reparationshandbok såsom Hayne s eller Chilton. Dessa är ofta tillgängliga på ditt lokala bibliotek.
2

Starta bilen och tryck försiktigt på bromspedalen med handen medan du försiktigt känna motståndet. Pedalen bör gå ner ca 1/4 till 3/8 tum, då du ska känna en lätt stöt och motstånd på pedalerna bör öka något. Denna bula uppstår när huvudcylindern börjar greppa, och avståndet att bromspedalen färdas för att nå denna punkt kallas fri lek. Jämför mängden fri spel till tillverkarens specifikation som finns i bilens verkstadshandbok eller en eftermarknad likvärdig reparationshandbok.
3

Skjut under instrumentpanelen och ser upp till när bromspedalen är monterad. Du kommer att se en gängad tryckstång som skjuter ut från den främre väggen av kupén. Den ände av tryckstången ansluter till den övre delen av bromspedalen armen. Du kommer också att se låsmuttrar vid ena eller båda ändarna av stången. Markera en punkt på ungefär mitten av tryckstången med hjälp av en markör.
4

Wrap en liten trasa runt tryckstången för att skydda gängorna, och sedan greppa staven ordentligt med en tång för att förhindra den från att rotera. Lossa låsmuttrarna med en skiftnyckel.
5

Vrid tryckstången medurs för att öka pedal höjd och pedal gratis spela, och moturs för att minska dem. Tryckstången kan roteras för hand, eller med en tång om det behövs. Var försiktig när minska fritt spel, som den mekanism kommer att nå en punkt där pedalen inte längre sänks men tryckstången håller på att dras ut i stället. Detta rör sig huvudcylinderns kolv från sitt viloläge, och broms friktion kommer att resultera. Du kan mäta hur långt du har justerat tryckstången genom att kontrollera läget på den punkt som du lagt på det.
6

Dra åt låsmuttrarna när pedalen höjd och fri lek är inom den angivna intervall. Vara säker på att gripa tryckstången fast med tång för att förhindra den från att rotera när låsmuttrarna är åtdragna.
7

Undersök armen bromspedalen om du inte kan ta med både fri-play och pedalen höjd i överensstämmelse med tillverkarens specifikationer. På vissa fordon du kommer att se hål genom armen över och under tryckstången anslutningspunkt. Följ justerskruven proceduren ovan för att bringa Freeplay i det angivna intervallet, glömma pedalen höjd, och sedan dra åt låsmuttrarna. Koppla tryckstången från bromspedalen armen genom att först ta bort tryckstången sprintbult stoppbygeln och sedan glider riggniten ur monteringshål i bromspedalen armen. Flytta tryckstången till en högre hål att höja baka pedalen eller en lägre hål att sänka den. Sätt riggniten genom hålen i tryckstången gaffeln och bromspedalen arm och säkra på plats med klämman.
8

Testa bromsfunktionen och bromsljus innan körning. Ta dig tid att bekanta sig med den förändrade känslan av bromsarna efter justering

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58730.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.