Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en läckande bromsslang

Precis som någon del av din bil, bromsledningar är föremål för slitage. Som ett resultat, kan de utveckla läckor över tiden. Läckan kan inte vara dåligt i början. Men om de lämnas utan uppsikt, kan en läckande bromsslang leda till allvarliga problem. Det innebär också en säkerhetsrisk. Med dessa steg, men kan du reparera bromsledningen och vara tillbaka på vägen inom loppet av ett par timmar. Saker du behöver
rörtång
Jack och pallbockar
Krita eller silvertejp
Linje skiftnycklar
ersätter bromsledningen
Bromsvätska
dräneringskärlet

Visa fler instruktioner
Förbered ditt fordon
1

Lossa muttrarna på framdäcken om du har framhjulsbromsarna. Om du har bakhjulsbromsarna, lossa muttrarna på de bakre hjulen. Upp fordonet
2

Jack och ställ den på pallbockar.
3

Avlägsna däcken. Du vill kunna se bromsledningarna anslutna till bromsok, som vilar över rotorn.
4

Öppna huven och leta reda på huvudcylindern. Detta är oftast placerad på höger sida av motorn, nära den främre vindrutan. Du bör se bromstank vätskebehållare.
Isolera problemet
5

Lokalisera källan till läckan genom att köra fingret längs bromsledningen, rör sig bort från huvudcylindern. Källan till läckan kommer att vara lätt att hitta på detta sätt eftersom fingret kommer, med all sannolikhet, kommer bort våt. Du kommer också förmodligen känna där linjen är sliten eller nött.
6

Dubbelkolla att se där, på huvudcylindern, ansluter den skadade linjen till.
7 < p> Markera raden med krita eller en bit tejp så att du vet vilken linje du kommer att behöva byta.
ersätt raden
8

Lossa slutet av bromsledningen kopplad till huvudcylindern med en linje skiftnyckel.
9

Lossa den andra änden av bromsen linje fäst vid bromsoket använder linjen skiftnyckel. Använd en långpanna för att samla all bromsvätska som läcker ut.
10

Fäst änden av ersättare bromsledningen till bromsoket. Använd fingrarna för att få igång sedan byta till linje skiftnyckel för att dra åt den helt. Upprepa detta steg, fästa den andra änden till huvudcylindern.
11

Lufta bromsledningen genom att ha någon trampa på bromsen. Se till att all luft släpps. När all luft släpps, ska bromspedalen kännas fast under foten när du pumpar det.
12

Fyll huvudcylindern med bromsvätska.
13

Installera däcken, dra åt muttrarna, ta bort domkraften och sänka bilen med domkraften. Testa bromsarna genom att pumpa dem några gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58191.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.