Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsbackar på en lastbil

Byta bakre skor trumbroms på din bil är viktigt för säkerheten för dig själv och andra. De bakre bromsarna fungerar på en automatisk växellåda i kombination med de främre bromsarna för extra bromskraft. När de bakre bromsarna inte fungerar på rätt sätt, kan de främre skivbromsar låsa upp, vilket gör att bilen att sladda i stället för stopp. På manuell växellåda fordon, de bakre bromsarna fungerar som parkeringsbromsarna och måste fungera korrekt för att hålla fordonet rör sig när parkerade. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Penetrerande olja
Hammer
Brake cleaner
Broms verktyg Hög-temp fett
Smärgelduk
Visa fler instruktioner
1

Park din bil på en nivå eller plana delen av marken. Blockera framhjulen så att trucken inte kommer att röra sig framåt eller bakåt. Palla upp trucken, och placera pallbockar under den bakre stöd. Använd en rörtång för att ta bort de bakre hjulen, vilket kommer att utsätta bromstrumman.
2

Spraya på någon penetrerande olja. Knacka bromstrumman med en hammare för att ta bort den, eller dra bromsbackarna genom att öppna justerskruven genom fästplattan om bromstrumman är envis. Addera 3

Undersök bromsdelar, inklusive insidan av bromstrumman, efter tecken på bromsvätska läckage och slitage. Rengör delarna med broms renare. Ta returfjädrarna, en sida i taget, så att du kommer att ha en snabb referens för att titta på för att hjälpa dig med jobbet.
4

Lossa ställdonet länk från den bakre skon och ankare stift . Tryck nedåt på lastappen våren att ta bort fjäderenheterna. Ta bort skaderegleraren bromsback och parkeringsbromsen strut, vilket är över navet och under hjulcylinder. Städa upp justeraren, därefter smörja gängorna med hög temp fett. Ta bort de gamla bromsbackarna. Haka en bromsback från ställdonet om det behövs.
5

Spray fästplattan med bromsen för att rengöra den. Även de sko-kontaktpunkterna med en smärgelduk, därefter smörja dessa delar med hög temp fett. Montera de nya bromsbackarna genom att vända processen. Håll ansiktet på de nya bromsbackar ren och fri från smuts och fett. Sänk bilen till marken, och provköra bilen innan du tar ut det på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57518.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.