Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Gabriel Hi-Jacker Stötar

Gabriel tillverkare stötdämpare, och en av deras modeller är Hi-Jacker. Dessa är luftstötdämpare, vilket innebär att de har en blåsa installerad i chock kropp som kan fyllas med luft, att lyfta den bakre delen av fordonet. Dessa används vanligtvis på pickup lastbilar, eftersom de kan bidra till att öka belastningen och dragkapacitet på lastbilen. Om du vill installera en uppsättning av dessa chocker på din bil, kan du göra det i ungefär en timme med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
buntband
Gabriel Hi-Jacker STÖTDÄMPARKIT
Straight razor blad
Bärbar 12-volts kompressor
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och lägg stoppklossar runt framhjulen. Lyft den bakre delen av lastbilen med domkraft och sätta pallbockar under bakaxeln.
2

skruva isär stock stötdämpare från ramen och axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta stötar bort av ramen och axeln och ställ dem åt sidan. Addera 3

Bolt Gabriel Hi-Jacker chocker i ramen och axeln av lastbilen med 3 /8-tums Ratchet och uttag, placera Gabriel chocker på samma plats som den ursprungliga chocker.
4

Ta flygbolag från Gabriel Hi-Jacker kit ur lådan och skär den i två lika längd sektioner med en rak rakblad. Ta av locket på en av de chocker med fingrarna, skjut den över i slutet av en av luftledningar. Skjut två av gummi O-ringarna ur satsen över luftledningen också. Skjut änden av luftledningen i porten på sidan av chock. Dra åt locket på chock, vilket skapar en säker anslutning mellan luftledningen, gummi o-ringen och chocken. Upprepa denna process för den andra chocken.
5

Kör flygbolag över ramen på undersidan av stötfångaren, säkra dem på vägen med buntband. Ta bort skyddslocken från ändarna av satsens T-kopplingen för hand. Skjut locken på enskilda flygbolagen. Skjut ytterligare två O-ringar på varje flygbolag, skruva sedan locken på T-kopplingen, gör en koppling mellan de två flygbolagen.
6

Anslut den bärbara 12-volts kompressor i cigarettändaruttaget på lastbilen. Anslut luft påfyllningsventilen på kompressor i T-kopplingen och fylla upp luftstötdämpare. Lyssna efter läckage i ledningarna, och om nödvändigt, dra åt locken med händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61908.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.