Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den bakre oket Från 2001 Cougar

The Mercury Cougar haft en lång sikt som varar från första utgåvan 1967 fram till sin första elimineringen efter 1997 års modell. År 1999 släppte Mercury en helt ny och helt omgjorda Cougar, förirra sig långt från sina full storlek sedan rötter. Den nya Cougar hade en sportbil design, utseende och känsla. Den 2001 Cougar kom standard med skivbromsar fram och bak trumbromsar. Kvicksilver lagt skivbromsar bak som en del av "V-6 Sports Group" paket på 2001 Cougar. Efter demontering och byte av bakre bromsok på 2001 Cougar, måste du lufta bromssystemet. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Tänger
Hex-bitars hylssats
Bakre bromsok kolv verktyget (om det behövs) katalog Nya broms slang brickor
Momentnyckel Sida 2 fot lång, kvartal-tums gummislang
Liten, ren, klar behållare
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa, men ta inte bort, de bakre muttrarna, med en spärr och uttag. Lyft den bakre delen av Cougar, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under bakvagnen. Sänk Cougar på domkraften. Ta bort muttrarna och bakhjulen.
2

Grip slutet av parkeringsbromsen kabeln med en uppsättning av tång och dra ut den tills det finns tillräckligt med spelrum för att glida kabeln genom öppningen i bromsok. Skjut parkering kabeln genom slitsen i tjocklek för att frigöra kabeln. Ta ledningen parkeringsbromsen från oket och låta parkeringsbromsen kabeln hänga fritt.
3

Placera ett uppsamlingskärl under broms slangen på baksidan av bromsok. Ta banjo skruvsäkringssystem inom bromsslangar till bromsok och kasta metall brickor - se till att du använder nya brickor. Dra bromsslangen från bromsoket.
4

Ta bort sprinten från styrtappen på nedre bromsok armen, med en tång och dra styrpinnen från mindre tjocklek armen.

5

Ta bort gummiskyddet från övre bromsok-styrpinne och ta bort stiftet med en spärr och hex-bitars socket. Dra bromsok bort den bakre delen av Cougar.
6

Komprimera bromsok kolv med användning av en bakre oket verktyg, om installerar om gamla bromsoket. Denna process varierar, beroende på typen av använda verktyget, så hänvisas till verktygets instruktioner för specifika anvisningar. Hoppa över detta steg om du ska byta bromsok med en ny.
7

Ställ bromsok på den bakre bromssystemet av Cougar. Sätt styrtappen genom den nedre bromsok armen och sätt sprinten genom styrpinnen. Böj sprinten benen i motsatta riktningar, med en tång, för att låsa den på plats.
8

Sätt den bakre bromsok-styrpinnen och dra den till 30 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag .
9

Ställ ny metall brickor - ingår med ett nytt bromsok - på broms slang. Sätt banjo bult genom slutet av broms slang och dra åt den ihåliga skruven i den bakre delen av bromsok. Dra åt banjoskruven 31-39 fot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Tryck ledningen parkeringsbromsen tillbaka till monteringsspåret på baksidan av bromsok. Dra i änden av parkeringsbromsen kabeln med en tång tills du har klartecken att glida in kabeln i spåret på bromsoket. Skjut kabeln parkeringsbromsen i spåret på baksidan av bromsok och sätet i slutet av parkeringsbromsen kabeln i spåret.
Blödning Cougar bromsar
11

Lossa Cougar s främre lug nötter och höja fordonets front, med hjälp av en domkraft. Position pallbockar under pumor hjälpram och sänk fronten på fordonet på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra framhjulen från Cougar.
12

Fyll en liten behållare med cirka tre inches av ny DOT 3 bromsvätska.
13

Lokalisera broms avluftningsventil, den kvarts tum, mässing ventil, på baksidan av höger bakre bromsok. Bifoga en 2-fot lång, kvartal-tums gummislang till avluftningsventilen.
14

Sätt den fria änden av gummislangen i en liten, klar behållare, så bromsvätska täcker den fria änden av slangen. Säkerställa detta är nedsänkt under hela blödning processen för att undvika återfyllning linjen med luft.
15

Instruera en assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen ca 10 till 15 gånger och sedan hålla jämnt tryck på trampa. När assistenten håller pedalen, lossa avluftningsventilen med en kombination skiftnyckel. Beakta som vätska och några luftbubblor inkommer fluiden i den klara behållare. Dra åt avluftningsventilen.
16

Upprepa steg 4 tills bara vätska och inga luftbubblor kommer från gummislangen.
17

Lufta de återstående tre bromsoken genom att upprepa steg 3 till 6 i följande ordning: vänster fram, vänster bak och höger fram. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och fylla den med ny DOT 3 bromsvätska, efter behov.
18

Installera alla fyra hjulen och dra åt muttrarna. Höj framsidan av Cougar utanför pallbockar, med en domkraft, och sänk den till marken. Dra åt de främre hjulmuttrarna, i ett korsvis, till 94 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Lyft den bakre delen av Cougar utanför jack läktaren, ta bort pallbockar och sänk ner den till marken. Dra åt de bakre hjulmuttrarna, i ett korsvis, till 94 foot-pounds.
19

Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern och lägg DOT 3 vätska tills nivån ligger mellan "Min" och "Max" linjer på huvudcylindern.
20

Ta någon gammal bromsvätska i den lilla behållaren till en lokal bil vätska återvinningscentral. Många Biltema ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59227.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.