Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fungerar det Transmission Påverka RPM?

Kugghjulen i all överföring är utformade för att vara kompatibla med motor förmågor och avsett fordon funktion. Olika motorer når optimal effekt vid olika fasta varvtal, eller varvtal. De två typer av makt en motor producerar mäts av hästkrafter och vridmoment. Hästkrafter kulminerar vid höga varvtal, medan vridmoment produktionstoppar snabbt vid lägre varvtal, i de flesta fall. Dra förare bo i låga växlar så länge som möjligt för att kapitalisera på hästkrafter, medan åkarna i stora riggar skift genom växlarna snabbt att utnyttja den drar kanske av vridmoment. De redskap som används och Shift timing kan programmeras in i en sändning, eller manuellt vald av föraren. Motor och växel kombinationer kan beräknas för allt från att dra stubbar på ett fält för att dra wheelies på en racerbana. Lågväxelläge

motorvarv snabbt bygga på låg växel. Enorma makt som krävs för att initiera framåt dragkraft av ett fordon i vila. Oavsett kraft en motor kan uppbåda måste nås direkt, och detta åstadkommes genom att vrida förhållandet som ges av låg växel. Så många som fyra motorvarv omvandlas till ett varv på växellådans utgående axel. Denna omvandling, eller förhållandet tillåter motorn att snurra upp lite muskler för den betydelsefulla uppgiften att starta från ett stopp. Motorvarvtal passerar snart den optimala hastigheten för kraftproduktion, tvingar valet att bromsa eller växla till nästa växel.
Next Up

Motor varvtal sjunker något att använda nästa högre växel för fortsatt acceleration. Ett vidare urval av fordonets hastighet kan uppnås av motorn eftersom den sjunker under toppeffekten rpm. Vid acceleration, snurrar motorn tillbaka upp till den punkt där ingen mer energi alstras, och annan utrustning som behövs för att få fordonets hastighet. Förhållandet faktorer mellanväxlar övergången motorns användning från maximal effekt till eventuella fordon hastighet. Transmissionsutgångsaxeln förhållanden minskar med varje uppväxling, och fordonets hastighet är mer beroende gasspjällsläget. Motorns gasreglage svar måste stabiliseras när en cruising hastighet bestäms.
Hög växel

När fordonet är vid eller nära den avsedda mph upprätthålls , är hög växel. Hög växel är ibland kallad "direkt drivning" eftersom transmissionens utgångsaxelshastighet matchar motorvarvtal. Hypotetiskt är transmissionen inte längre behövs vid denna punkt, som en massiv axel inte kan uppnå samma funktion. De differentialväxlar är det enda förhållandet faktor direktdrift, och vissa fordon förändrar det förhållandet att förbättra makt eller ekonomi. Moderna bilar transmissioner duplicera denna funktion på ett mer rationellt sätt. Addera Beyond Hög

Overdrive är en funktion som går utöver ett-till-ett förhållande med hög växel. Oavsett de mekaniska contrivances att få överväxel, är tanken enkel: Motorns varvtal är lägre än den utgående axeln. För varje varv hos den utgående axeln, fullbordar motorn endast cirka 90 procent av sin revolution. Denna till synes lilla skillnaden bidrar i hög grad till bränsleekonomi och motorns livslängd över tid. Overdrive är ingen hjälp när plötslig acceleration behövs för att passera eller klättring kullar, och dess användning bör undvikas vid bogsering tunga föremål. I nästan alla andra omständigheter, de lägre varvtal gynnar bilisten genom att sakta motorslitage och bränsleförbrukning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62276.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.