Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Effekterna av vridmoment på bultar

Metall är ett robust men böjligt material som används i nästan alla delar av ett fordon. Vissa metall leder hålls samman med svetsar, till exempel ramar eller karosspaneler. Andra delar i ett fordon hålls med bultar. Du säkrar bultarna genom att applicera vridmoment eller kraft, skapar ett visst tryck, vilket kan ha en negativ inverkan på metallbultar. Sheering

Överdriven vridmoment ren utanför en bult. Trycket som skapas av vridmomentet försvagar bulten, gör det möjligt att spricka på befintliga skiljelinjer inom strukturen. Smidda metall har luftfickor och mikroskopiska sprickor som tar bort från metallen integritet. Ingenjörer bestämma vid vilken nivå av vridmomentet en metall kommer skir och typiskt etikett som det maximala vridmomentet för bulten.
Strippning och avrundning
Nötter

eller höljen använder trådar som överensstämmer med gängorna på bultarna. Korrekt vridmoment sätter tillräckligt tryck på gängorna för att låsa dem på plats. Överdrivet vridmoment krökar och skador av trådarna, strippa bulten eller huset. Huvudena kan också avlägsnas när bulten har nått det maximala vridmomentet, genom avrundning den mjuka metallen av huvudet. Avrundning, som det kallas, gör en bult praktiskt taget värdelösa.
Heat

Force är ett mått på hastighet och vikt. Användning av snabba verktyg, såsom luftvapen, öka vridmomentet anbringas på bultarna. Högre hastigheter och högre tryck översätta till högre värme, vilket kan orsaka en bult att smälta till muttern eller huset. Överdriven vridmomentet påverkar också bulten förmåga att sträcka ut och spridas när naturligt uppvärmd från användning. För mycket tryck kan orsaka huset eller nöt att knäcka när bulten värms upp. Otillräcklig vridmoment kan leda till att bulten att lossna och falla ut i kallare klimat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60965.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.