Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man monterar hastighetsmätare Gears

När alla zippa av dig på motorvägen och hastighetsmätaren läser fem miles per timme över gränsen, kan det vara dags att byta ut hastighetsmätarkugghjul. Det är inte så svårt som det kanske låter, men det kräver att arbeta under fordonet. Oberoende av det arbete du gör på din bil, när du jack upp det, placera pallbockar under bilen för att stödja det. Detta hjälper till att förhindra eventuella skador. Kabeln löper vanligtvis från bakaxeln till hastighetsmätaren i instrumentbrädan på äldre bilar. På nyare modeller, det ligger i växellådan i fordonets front. Saker du behöver
domkraft
Jack står (4) katalog Liten skål eller panorera
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Raise framsidan av bilen med en domkraft och placera den på pallbockar. Upprepa detta för baksidan av bilen. Leta hastighetsmätaren kabeln där den går in i bakre huset axelväxel och placera en skål eller kastrull under det.
2

Ta bort locket från kabeln följt av skruvarna som håller fästplattan på plats. Vicka linjen för att frigöra den från växelhuset. Du kan förlora en del transmissionsolja, men det kommer inte vara mycket.
3

Dra gamla redskap från huset och ersätta det med ett nytt. Du kanske vill göra detta snabbt, beroende på hur mycket vätska som rinner ut av det.
4

tillbaka höljet och fäst det med bultarna dig bort. Sätt i kabeln över änden av den nya växeln och skruva fast den ordentligt.
5

Placera domkraften under den främre eller bakre delen av bilen och höja det nog att ta bort domkraften. Upprepa detta för de övriga pallbockar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61497.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.