Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vägbeskrivning för att ersätta generatorn på en 2000 Dodge Stratus

för 2000 Stratus var Dodge inträde i medelstora sedan klassen. Interiören är rymlig, tack vare Dodge "cab-forward" designen. Stratus var tillgänglig med tre olika motorer under 2000. Nybörjar SE hade antingen en 2,0 liters eller en 2,4-liters, fyrcylindrig motor, medan den exklusiva ES kom utrustad med en 2,5-liters V-6 motor. Alla tre motorpaket kom standard med en 90-amp generator, medan en 125-amp tunga generatorn var också tillgängliga. Oavsett vilken motor paket eller generator din Stratus har, är processen att ändra generatorn densamma. Saker du behöver
Wrench in
batteripolen Cleaner Review Socket Ratchet
ställa
stjärnskruvmejsel
Krita
prybar
Byte generator
Show Fler Instruktioner
1

bort båda batterikablarna från batteriet, med rätt nyckel för att vrida muttrarna på de moturs terminalerna. Använd batteripolen och efter att rengöra kabeländarna och batteripolerna noggrant.
2

Avlägsna passagerarsidan inre stänkskyddet. Detta kan kopplas till den inre fender med push-clips, små bultar eller skruvar som kräver avlägsnande med antingen en hylsa och spärrskaft eller stjärnskruvmejsel.
3

bort kabeln från den märkta generatorn terminalen " Batt "med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta fältet kontakten genom att klämma låset fliken och dra rakt ut från kontakten
4

Lossa pivot och bultar Adjuster generatorn -. Justeraren eller spännaren på 2,5-litersmotor - genom att vrida bultarna moturs med en hylsa och spärrskaft. Märk den yttre kanten på generatorremmen med krita. På den 2,5-liters motorn, ta ur bältet servostyrning först, genom att lossa pivot och justeringsbultar, driver pumpen mot mitten av motorn och ta bort remmen.
5

bort pivot och justeringsbultar och lyft generatorn ut. På bilar utrustade med farthållare, demontera vakuum linje från börvärdesväljare och ta bort de två bultarna med en hylsa och spärrskaft. Flytta modulen ur vägen.
6

Installera den nya generatorn, pivot och bultar justerskruvar. Montera generatorn bältet, se till krita linje är på ytterkanten. På de fyra-cylindriga motorer, bända generatorn bort från motorn med spett, dra justeraren och bultar pivot. På den 2,5-liters motor, dra justeraren och bultar pivot, då spännare skruven tills bandet kommer bara vrida 1/4 till 1/3 av vägen runt. Vridmoment pivot och bultar justeringsanordningen mellan 40 och 45 fot-pounds. Om du har tillgång till en remspänningsmätare, spänna remmen till 150 pounds för en ny rem eller 80 pounds för en begagnad bälte.
7

Byt inre stänkskyddet.
8

Anslut generatorn "Batt" och kontakter på fältet. Om farthållaren modulen flyttades för att komma till generatorns skruvar, byt ut den där du tog bort den från.
9

Byt båda batteripolerna en i taget. Knacka terminalerna på inlägg med spärrskaft till fullo sittplats terminalen och dra åt muttrarna med en skiftnyckel. Starta motorn och låt den gå i 5 till 10 minuter och stänga av den. Verifiera korrekt spänning på generatorn bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62153.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.