Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ta reda på Bolt Pattern på ett hjul

Hjul finns i många olika former och storlekar , men de alltid bulten på suspensionen med bult mönster som borras in i hjulet . Dessa mönster varierar beroende på antalet av hjulbultar som är på bilen , såväl som avståndet mellan dem . För att ta reda på om en viss uppsättning hjul har en bult mönster som passar din bil , måste du mäta bultmönster . Detta bör ta bara några minuter att göra . Saker du behöver
metallinjal
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet hål som finns i mitten av hjulet .
2

Placera linjalen i mitten på baksidan av hjulet så att linjalen är platt mot bultmönster av hjulet . Om du har en jämna bultmönster ( 4 , 6 , eller 8 klackar ) och mät sedan från mitten av ett hål i mitten på nästa hål mittemot den första .
3 < p > Om du har en 5 - klack mönster , mät sedan från mitten av ett hål på utsidan kanten av nästa hål över från det , så länge det är bara ett hål i mellan de två du mäter .

4

Överför dina mått med följande ekvation : ( Antal hål i hjulet ) X ( avståndet mellan hjul klackar ) . Till exempel : 5 x 5 eller 5 x 4,25 . Det antalet är bulten mönstret på hjulet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61409.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.