Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en 2001 Hyundai Tiburon

Bromsaggregatet i 2001 Hyundai Tiburon är unik eftersom navet och lagret är integrerade direkt i bromstrumman. Om du ' re används för att ersätta bromsbackar i andra fordon, kan det leda till att du tänker att trumman beslagtas runt navet eller hjulbultarna. När du får trumma ut, är ersättningen liknar andra trumbromsar, även om våren och justeraren arrangemang är lite ovanligt. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Hylsnyckel
Socket set, metriska
nål-näsa eller Bromsfjäder tång
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna på de bakre hjulen. Hissa upp bilen, stödjer det på ett par pallbockar och ta bort hjulen. Det finns en domkraft pad strax före mitten av den bakre stötfångaren.
2

Bänd locket utanför centrum av bromstrumman. Ta bort muttern undertill. Dra ut trumman och navaggregatet från axeln.
3

Ta bort de två stora fjädrar som ansluter skorna. Dra skorna isär och ta bort skaderegleraren stången som förbinder skorna över toppen. Sätt ner den försiktigt så att du kan installera den i samma riktning.
4

Vrid pinnen som håller nedhållarfjädern till den främre skon. Avlägsna sprinten, våren och behålla locket. Ta bort skon. Det finns en hävarm och fjäder fäst vid skon. Ta dem och överföra dem till den nya skon.
5

Ta bort sprinten, våren och locket från baksidan skon. Dra ut skon. Kräng av C-klämman som fäster spaken till skon och koppla den till den nya skon.
6

Installera den nya skorna och håll-ned fjädrarna. Sätt justerdonsarmen på plats på toppen av skorna. Fäst de två fjädrarna. Skjut trumman på axeln och sätt tillbaka muttern. Vridmoment den till 158 ft-lbs. Montera hjulet och dra åt muttrarna. Upprepa på andra sidan, sänker bilen och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58111.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.