Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en Plug Car Trailer

Kabeldragning en bil-släp kontakten kan vara förvirrande. En del av förvirringen beror på blinkers och broms-ljussystem. På några bilar, blinkers delar samma lampa med bromsen, men blinkersen åsidosätter bromsljuset. På andra system, är de två kombineras, men använder olika lampor. Det är viktigt att förstå skillnaden. Saker du behöver News: Test Wire ljus
kranar
Tänger
Drill
1/4-tums socket som
Scotchlok kontakter eller motsvarande
kontakter Wire
crimpers
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Köp en anslutning baserad på kontakten som är på trailern. Det kan vara en enkel, fyra-trådanslutningsdon till en sju sladdkopplingsdon. De flesta kommer att vara en fyra-trådig kontakt: blinkers och bromsar, varselljus och en jord. En sju-trådig kontakt kommer att vara för en resa släpvagn med eget batteri och elsystem, samt elektriska bromsar.
2

Leta bakre sele bilens ledningar. Med parken lampor på, lokalisera park-ljus matningstråd och kontrollera med ett test ljus. Installera en Scotchlock på tråden och bör kopplingsschema färg på en dyna.
3

Installera en Scotchlok på vänster och höger broms och blinkers kablar. Har en assistent driva blinkers. Installera en Scotchlok på vänster och höger signal. Har assistenten flytta in reverseand lokalisera backup ljus tråd. Crimp på en Scotchlok. Leta jordledningen och installera en Scotchlok. Notera färgerna för framtida referens.
4

Installera släpet kontakten på fordonet. Markera monteringshålen för kontaktdonet och borra styrhål. Montera fästskruvar och montera kontakten i ett bekvämt läge. Följ färgkodade schematisk medföljer kontakten. Släpet bromsar och släp batteriets anslutningar laddning är valfria. Bromsen tråd skulle komma från undersidan inbyggd enhet och levereras av tillverkaren. En 10-gauge laddning tråd bör komma direkt från fordonets batteri positiv post och noggrant dragna och säkrade längs ramen.
5

Installera flatstift på vänster-och höger-blinkers och broms-kontakt ledningar, backup-ljus tråd, jordkabel och parken-ljus tråd som kommer från den nya trailern kontakten.
6

Sätt spaden kontakterna i rätt Scotchlok kontaktdon bifogas fordonets kabelnät. Testa alla lampor. Om det inte finns några problem, linda in trådarna i en snygg sele med eltejp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60724.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.