Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Lastbil Underhåll Checklista

Din lastbil är både ett verktyg och en investering. Skydda den med regelbundet underhåll för att säkerställa att det kommer att fungera utan komplikationer och länge. Medan människor använder sina bilar för en mängd olika arbetsuppgifter, är underhållet checklistan typiskt samma. Det finns några delar i lastbilen som tenderar att slitas ut snabbare och behöver noggrann inspektion för att avgöra när de behöver bytas. Kontrollera Tire Inflation

Däck uppleva de mest slitage över tiden och bör övervakas noggrant för säkerhet och gas skäl körsträcka. Enligt US Department of Energy, kan du spara upp till 3,3 procent på bränsle räkningen genom att hålla dina däck ordentligt pumpade. För att hitta rätt däcktryck för din lastbil, kolla din instruktionsbok eller markeringarna runt kanten av däcket. Overinflated däck orsakar säkerhetsrisker eftersom de är mer benägna att blåsa ut på motorvägen eller förtida däckets slitbana slitage.
Kontroll olja

Kontroll av olja i din bil regelbundet är viktigt. Olja skyddar din motor från att bära ut i förtid och framtida motorrelaterade haverier. Kontrollera din lastbil olja regelbundet innebär att du är mer benägna att snabbt avgöra när oljan bör bytas. Olja genomgår en termisk nedbrytning över tid, vilket gör det mindre effektivt för smörjning din motor. När det så småningom misslyckas, uppstår mer friktion på lastbilens motor och ökar risken för total motorhaveri eller en dyr resa till mekaniker. När oljan bryter ner, ersätta den med ny olja.
Motor Bälten

Mest lastbilsmotorer har många starka gummiremmar som kör allt från generatorn till luftkonditionering kompressor. Det gummi som används i dessa bälten är härlett från naturliga källor, som bryter ner med tiden och måste ersättas. De extrema förhållanden i motorn orsakar denna nedbrytning att ske snabbt. Motor bälten som bryter när bilen är i rörelse kan orsaka allvarlig skada på motorn och permanent skada några av delarna. Bil Biblar rekommenderar att få dina bälten kontrolleras var 25.000 miles och ersätta dem runt 50.000 miles. Om du tittar på banden själv, kolla efter små sprickor i gummit, vilket indikerar att det är nödvändigt att byta ut banden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61171.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.