Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bakhjul Cylinder

Bakhjulsvikter cylindrar är hydrauliskt bromssystem komponent för trumbromsar. Interna kolvar på båda sidor av cylindern sträcker sig utåt från insidan av cylindern när krav ställs på bromssystemet. Kolvarna kontakt av hornen på de skor och pressa dem utåt för att kontakta den inre diametern av trumman och hjälpa till att stoppa fordonet. Om en hjulcylinder är något äventyras av läckande något, kan du byta bara cylindern utan att ta bort skor och hårdvara. Om cylindern blåses ut och har förorenat de bakre skor, måste du byta ut dem. Rengöring dem kommer inte att ta bort föroreningar bromsvätska. Saker du behöver
Jack och pallbock
hjulblock
rörtång
Trumbroms sked
Thin skruvmejsel
Bromsfjäder Tool Review Bromsfjäder tänger
Penetrerande smörjmedelsspray
Brake clean spraya
Linje skiftnyckel uppsättning
obestämd nyckel satt
dräneringskärlet
Replacement hjulcylinder (er) från Bromsvätska
Assistant Review
Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet eller hjulen som du byter hjulet cylinder med 1/4 varv med rörtång.
2

Placera en hjulblocket framför ett av framhjulen. Lyft och stöd bakaxeln eller ramen med domkraft och pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
3

Spray bromsledningen anslutning till hjulcylinder med en generös mängd penetrerande smörjmedel. Placera ett uppsamlingskärl under hjulet för att fånga droppande smörjmedel. Ju äldre anslutningen, ju fler gånger du kanske vill upprepa den här proceduren. Låt smörjmedlet tid att sjunka i. Komplettera ytterligare ett steg och sedan re-spray om det behövs.
4

Avlägsna trumman. Om det behövs, ta bort gummiproppen från bakom fästplattan och justera bromsarna med hjälp av en tunn skruvmejsel och en broms sked. Detta kommer att vända skorna inåt och göra avlägsnandet av trumman lättare.
5

Använd en lämplig storlek linje skiftnyckel att bryta bromsen montering fri från hjulcylindern. Detta steg måste tillämpa försiktighet. Den penetrerande smörjmedel är avsedd att hjälpa den fritt flytande drag broms montering på stål bromsledningen. Om kopplingen har fastnat och du inte tillämpas tillräckligt med tålamod, teknik och genomträngande spray, kan du lätt bryta linjen stål broms och måste bytas ut. När bromsen montering är fri, använd en skiftnyckel att öka takten. Var noga dräneringstråget är fortfarande under hjulet för att fånga droppande bromsvätska.
6

Koppla de två övre bromsback returfjädrarna med slutet av tången bromsback att vrida dem utanför sittande hållaren . Om skorna är förorenade, plocka isär dem helt med hjälp av en broms verktyg sko våren. Om du inte byter skorna, ta bort de två övre bromsbackens returfjäder.
7

Ta bort de två fästbultarna eller spärren på baksidan av fästplattan håller hjulcylinder på plats . Avlägsna hjulet cylinder. Montera det nya hjulet cylinder och vända proceduren att sätta ihop de bakre bromsarna. När allt är på plats igen, spricka öppna luftningsskruven den nya hjulcylinder och låt det självtryck blöda. Så snart som sipprar bromsvätskebehållare stadigt från skruven, stäng det.
8

Kontrollera huvudcylindern för vätskenivå och fyll på med bromsvätska vid behov. Sätt tillbaka locket eller täcka till huvudcylindern säkert.
9

Anställ en assistent att pumpa fotbromsen fyra till fem gånger och sedan hålla trycket nere på bromspedalen. Spricka öppna luftningsskruven till huvudcylindern tills vätskan utrensningarna från skruven. Dra det och upprepa detta steg så många gånger som behövs tills de återvänder bromspedalen normal fasthet och höjd. Kontrollera huvudcylindern ofta om bromsen-blödning kräver flera försök. Låt inte huvudcylindern att köras torr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57465.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.