Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsbackar på en Ford Focus

De bakre bromsarna på en Ford Focus kallas "trumbromsar," som skiljer sig från de främre hjulen (kallas "skivbromsar"). Den bromskloss, som kallas en "sko", sitter inne i en "trumma." När du trycker på bromspedalen, trycker hydraultryck skon mot insidan av trumman, vilket hjälper dig att sakta ner. Så småningom kommer skon slits ned genom ständig friktion som orsakas av bromsning. När bromsen sko material är mindre än 1/8 tum tjock, måste du byta ut skorna. Saker du behöver
Nya bromsbackar
Tire skiftnyckel
Jack
2 Jack står
Bromsfjäder Tool Review bromsback borttagningsverktyg
Rag
Bromsdelar renare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Bryt muttrarna löst på bakhjulen. Du försöker helt enkelt att göra det lättare att lossa muttrarna när bilen är igång (och hjulen kan snurra fritt), så att du inte vill att faktiskt lossa muttrarna till den punkt där fordonet kan bli instabil eller hjulen riskerar att komma bort under tyngden av bilen.
2

Sätt bilen i växel 1, om ditt fokus är en 5-växlad (det bör vara i parken om det är en automatisk ). Placera bilens nödbromsen på.
3

Hissa upp bilen med bakre uttaget pekar på Focus. det bör vara i mitten av bilen under bagageutrymmet området.
4

Placera två pallbockar, en på varje sida, under nypa svetsar i den bakre delen av fordonet. De skall vara placerade på sidan av bilen i den bakre delen av fordonet. Alternativt kan du placera pallbockar under ramen på bilen. Sänk bilen på pallbockar och ta bilen för att se till att den är stabil.
5

Fortsätt att lossa muttrarna och ta bort hjulen /däcken från bilen.
6

Ta bort de fyra 13 mm bultarna som håller spindeln på. Du kan sedan ta trumman bort. Beroende på hur gammal bilen är, kan du behöva slå på trumman för att det ska lossna. För att göra detta ordentligt, ta en vanlig metall hammare, och träffade sidan av trumman hela vägen runt. Du försöker knacka rost /korrosion av av trumman (som håller trumman på plats) så att det är fritt att lossna.
7

Använda verktyget bromsfjädern, försiktigt bort returfjäder för var och en av bromsbackarna (gulmarkerad).
8

Håll baksidan av hållaren stiftet och placera bromsen verktyget sko borttagning över hållarklämman (markerade i rött). Tryck på "i" och vrid verktyget moturs. Detta kommer att ta bort fjädern och hållaren. De bromsbackar (markerad i grönt) ska komma rätt off på denna punkt.
9

Place de nya skorna på bromstrumman och vända processen du använde för att ta bort dem i steg 8 och återmontera returfjädrarna.
10

Placera den yttre delen av trumman igen och sätt tillbaka de fyra skruvarna och spindel du tog bort i steg 6.
11

Sätt hjulet /däcket igen, och dra åt muttrarna. Använda tappmuttem skiftnyckel börjar dra åt muttrarna så att hjulet /däcket sitter fast mot bromstrumman montering, men inte åt dem hela vägen. Se till att du drar åt muttrarna i ett korsvis mönster. Till exempel, dra åt en mutter och dra sedan åt muttern motsatsen till det.
12

Sänk bilen tillbaka till marken. Dra åt muttrarna med 100 ft lb med samma korsmönstrat mönster du använde när du drar åt muttrarna initialt. Innan du kör iväg, kolla bromsarna genom att pumpa dem några gånger för att se till att normal bromstrycket söks av systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57169.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.