Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 1990 Honda Accord

Det låsningsfria bromssystemet på 1990 Honda Accord använder tre huvudkomponenter, tillsammans, för att arbeta effektivt. Bromsbelägg och bromsok är ansvariga för att klämma mot bromsskivan när bromspedalen är nedtryckt. En rotor som allvarligt görs eller skev inte fungerar som föraren förväntar sig. Även om det är möjligt att ha repade rotorer återuppstått, kommer någon djup urgröpning av rotorns yta eller skevhet kräver omedelbar ersättning. Saker du behöver
domkraft
Jack står
rörtång
13-mm hylsa
Ratchet
Gummiklubba
Kedjesmörjmedel
Brake Spray
Rotor
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Palla upp Honda och stöd bilen på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna med rörtång och dra hjulet för motsvarande rotorn (er) som skall ersättas från hjulbultarna.
3

bort bromsok bultar med en 13-mm skiftnyckel och dra bromsok från sitt fäste runt rotorn. Placera bromsok ovanpå styrarmen eller på en ledig pallbock att förhindra vikten av bromsok från skada bifogade bromsledningen.
4

Ta bort de två skruvarna på den övre hatten yta rotor med en Phillips-skruvmejsel. Den höga hatten delen av rotorn är den upphöjda centrala ytan på utsidan av rotorn.
5

Drag av rotorn direkt från hjulbultarna (utåt). Spraya rotorn med kedja smörjmedel om det fastnat på hjulbultarna eller Steering Knuckle (komponenten direkt bakom rotorn när den är installerad).
6

Spraya en ny rotor med broms renare och torka överskottet renare packning olja från rotorn med en handduk.
7

Placera den nya rotorn på hjulbultarna, med den höga hatten sektionen vänd utåt. Sätt tillbaka de två skruvarna på utsidan med Phillips-skruvmejsel.
8

tillbaka bromsok på rotorn och byt bromsok bultar med skiftnyckel.
9

Placera hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Avlägsna domkraften från under Honda och sänk bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57845.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.