Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning huvudcylindrar

huvudcylindern lagrar bilens bromsvätska, som används för att hydrauliskt manövrera bromssystemet genom att tvinga fluiden till bromsarna. Om huvudcylinder defekt eller otät, kommer det att orsaka en förlust av vätska och skicka in luft i systemet som gör att bromsarna känns "svampig" när den tillämpas. Om dina bromsarna fungerar, det finns åtgärder du kan vidta för att se om problemet är med huvudcylindern eller någon annanstans. BROMSPROV

enklaste första testet är med bromspedalen. Med motorn avstängd, tryck ner bromspedalen i 10 till 15 sekunder och se om det sjunker längre ner under denna tidsperiod. När du släpper pedalen, testa den igen på samma sätt med motorn igång. Om pedalen sjunker när som helst, finns det sannolikt en läcka i systemet, men det behöver inte nödvändigtvis vara på huvudcylindern. Var noga med att kontrollera alla bromsledningar och församlingar broms på hjulen för läckor också.
Blödning System


Luftning av bromssystemet kan också rätta till problem, vilket kan signalera att huvudcylindern var inte frågan. Du måste höja fordonet och ta bort hjulen för att lufta systemet, det finns en avluftningsventil och skruva på varje bromsok eller hjulcylinder. Bifoga en tydlig slang till avluftningsventilen och öppna den med skruven medan en annan person trycker ner pedalen. När vätskan kommer ut i en klar bäck utan bubblor, stäng ventilen och flytta till en annan. När systemet luftas på alla fyra ventiler, fylla huvudcylindern med så mycket bromsvätska vid behov.
Inspektera Cylinder

att inspektera master cylinder för läckor, kommer du att behöva en ficklampa för att få en klar bild kring dess armatur. Genomföringarna förbinder cylindern till dess reservoar är en möjlig plats för läckor, särskilt eftersom kragarna är inte alltför korta för att medge viss rörelse. Armaturerna är anslutna till bromsledningarna kan också läcka, men den primära platsen för läckage är på baksidan av cylindern där den möter bromsservon. Detta är ett tecken på att huvudcylindern är trasig och behöver bytas. Tänk på att bromsvätska löser färg, så varje tecken på färg blåsor eller bubblor nära cylindern är ett gott tecken på läckage. När du lappa ihop några läckor någonstans, särskilt vid cylindern, måste du lufta systemet som beskrivits ovan. När avluftas, prova samma test bromspedalen som förut. Om du fortfarande har problem med bromspedalen släppa, är huvudcylindern förmodligen defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57359.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.