Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man beräknar en Bolt klämkraft

Den klämkraft på en bult definieras som den tryckkraft en fästanordning utövar på en gemensam . Detta är kan vara beroende av ett antal faktorer , men är till stor del en funktion av förspänningskraften , den kraft som utövas vid komprimering av den bult och dragkraften , den kraft som utövas i att dra bulten isär. Beräkna en bult s klämkraft kan åstadkommas med kunskap om båda dessa variabler. Saker du behöver
penna
Papper
Kalkylator Review kraftgivare ( om kraftvärdena inte redan är kända )
Visa fler instruktioner
1 < p> Bestäm förbelastningskraft på bulten. Denna kraft orsakas genom vridning av bulten, som lagrar kraft , ungefär som en fjäder. Detta kan bestämmas experimentellt med hjälp av en kraftomvandlare ( om värdet inte redan är känt) . Som ett exempel , anta att förspänningskraften är £ 2 .
2

Bestäm dragkraften på bulten. Detta kan också mätas med hjälp av en kraftomvandlare (igen, om värdet inte redan är känt) . Antag att dragkraften är 3 kg.
3

Subtrahera förbelastningskraft från dragkraften . I vårt exempel , subtraheras dragkraften ( £ 2 . ) Från förspänningskraften ( 3 £ . ) Ger 1 £ . Detta är bultens klämkraft .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61772.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.