Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Passat främre bromsbelägg

Beroende på året och produktionsanläggning i din VW Passat, kan det finnas några olika front bromssystem på plats som kommer att variera något i förfarandet. Inspektera bromssystem och köpa en reparationshandbok för din specifika Passat rekommenderas alltid. De skivbromssystem på Volkswagens använda samma princip i hydrauliska bromsok som alla andra fordon på vägen, men det finns små variationer i de nödvändiga verktygen som VWs använder för att slutföra jobbet. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Broms sifon
1/2-tums enhet metrisk hylsnyckelsats
1/2-tums
spärrnyckel Thin-headed metrisk öppen -nyckel som
Rak kant skruvmejsel
String
6mm och 7mm Hex Tool Review Caliper indragning verktyg eller lämplig storlek Tvingfäste
Liten, styv borst stålborste
Anti-gripa sammansatta
Replacement pads
bromsvätska
Momentnyckel
specifika år och modell reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Ta bort 1/3 av bromsvätska från huvudcylindern, kassera vätskan och sedan ersätta cylinderlocket. Dra åt parkeringsbromsen och låt framhjulen i ett olåst läge så att du kan flytta dem när Passat är förhöjd.
2

Knäck lug dubbar lösa ca 1/8 tum, med spärr och en 17-mm hylsa. Lyft Passat, och placera pallbockar i en trygg och säker plats för att stödja bilen. Ta bort lug dubbar och framhjulen.
3

Inspektera bromsok, tittar genom den främre porten för att avgöra om tjockleken är enda kolv eller dubbel kolv. Om bromsok sysselsätter dubbla kolvar, hänvisa till tipsen. Det finns några olika typer av enkel-kolvs applikationer med små variationer i förfarandet. Titta på utsidan av bromsok hus för en yttre dyna hållarfjäder. Om tillämpligt, använd en skruvmejsel för att ta bort i våras och den åt sidan.
4

lokalisera och ta bort bromsok styrbultar. Ta av plastsnäpplocken att avslöja bultarna, om tillämpligt. Styrtapp bromsok kräver hålla det inre behålla basen av styrtappen med en tunn-headed, öppnade-end skiftnyckel samtidigt som du tar bort bulten med en annan skiftnyckel eller en Ratchet och uttag. En annan stil tjocklek kan kräva en 6 - eller 7-mm hex verktyg för att ta bort styrbulten medan du håller behåller basen. Vissa bromsok program kräver endast botten styrbulten tas bort och sedan bromsoket svängs uppåt. Ta bort båda styrbultar och fäst sedan bromsok till uppskov med snöre för att ge enklare tillgång till dynorna.
5

Ta bort elektroderna från fästet. Om den inre dynan är fäst vid kolven av bromsok, ta bort den första. Inspektera rötor för poängsättning eller spår och avgöra om de bör ersättas. Komprimera kolven av bromsok inåt med hjälp av ett skjutmått indragning verktyg eller en stor C-klämman.
6

Rengör passyta hos monteringskonsolen och tjocklek där dynorna kommer i kontakt med en liten stålborste . Var noggrann. Ta rörliga bilder och bussningar. Applicera antikärvningsmedel till dem frikostigt och ersätta dem. Applicera ett lager av föreningen på de fästen där kuddar flikarna kontakta dem. Var noga med att täcka både övre och nedre klipp skallra, var noga med att rengöra alla off som kontakter rotorerna.
7

Installera de nya dynorna genom att kasta om ordningen. Var medveten om att enkelriktade pads ibland används av VW-återförsäljare och bör installeras med pilen på fästplattan nedåt. Omvänd resterande proceduren för att slutföra ominstallationen och sedan gå vidare till den andra sidan. Läs i reparationshandboken för rätt vridmoment specifikationer på specifika Passat designen du arbetar med när du drar åt styrbultar och lug dubbar.
8

Pump pedalen tills den känns fast, när Passat är fullständig och sänks därefter tillbaka till marken. Kontrollera och justera nivån på bromsvätska i huvudcylindern med rätt bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57352.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.