Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bakbroms i en Chevy Astro

Chevy Astro van kan utrustas med både bromsbelägg och skor på sin bakre bromsarna. Dynorna fungerar med bromspedalen medan skorna främst arbetar med parkeringsbromsen. Oavsett om du ändrar kuddar eller skor, måste du ändra dem för de båda bakhjulen tillsammans. Proceduren kan variera, beroende på år av van och om den har skivbromsklossar på bakhjulen eller inte. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
Däck järn
Brake Cleaner Review dräneringskärlet
mutterdragare
Wire
Vadderade låstängerna
Skruvmejsel
Replacement bromsbelägg
Replacement bromsbackar
Visa mer Instruktioner
Förberedelser
1

blockera van framhjul med kilar lyfter sedan den bakre änden med en domkraft och stödja den på pallbockar.
2

Avlägsna muttrarna från bakhjulen med ett däck järn.
3

torka bort bromsaggregat med aerosol bromsrengöringsmedel. Fånga alla rester i en långpanna och kassera den enligt lokala förordningar. Addera Bromsbelägg
4

Håll fast bromsoket övre glidstiftet med en öppen skiftnyckel och ta bort den övre fästskruven med en andra skiftnyckel. Pivot bromsok ner och från konsolen.
5

Dra och ta bort bromsbeläggen ur monteringsfästet.
6

Squeeze anti-squeal förening på stommen plattor av de nya bromsbelägg och vänta ett par minuter för att ämnet ska ställa.
7

in dynorna i bromsoket monteringsfäste.
8

Placera bromsok tillbaka på plats på fästet och tillämpa sin monteringsbulten. Addera bromsbackar
9

Unbolt och ta bort bromsoket med en skiftnyckel, hängande bromsok med en tråd till undvika sträckning bromsen slang. Unbolt och ta bort bromsok monteringsfäste sedan glida bromsskivan utanför dubbar.
10

Exponera den inre kabeln parkeringsbromsen under van genom att dra i utjämnaren mot bakdelen av den van klämma sedan ner på kabel med vadderade låstängerna att hålla det förlängs.
11

skjut bromsen skon ner så det rensar fästklammern, skjut sedan upp och av ställdonet. Lyft ena änden över den centrala axeln fläns och arbeta skons omkrets runt flänsen för att ta bort det
12

Vrid bromsaggregatet drejskiva adjuster stjärna -. Ligger på toppen av aggregatet - inåt med en skruvmejsel och se till att platserna för skon radas upp parallellt med fästplatta.
13

Slip ena änden av ersättande sko bakom axeln flänsen och arbeta runt flänsen. Skjut skon under dess hållarklammer och se till att ändarna säte i spåren på justerskruven.
14

tillbaka skivan och vrid malteserhjulet tills skon börjar dra mot ytan inuti skivan . Ta ut skivan och backa den nedåt tills skivan inte drar när du installerar och vända på skivan.
15

Släpp tången från parkeringsbromsen kabeln och anslut bygeln och bromsoket med sina bultar.
16

tillbaka hjulen och sänk van utanför pallbockar med domkraft. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn när fordonet är på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58246.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.